Kardan çay

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2017 Güncelleme 18 Aralık 2017, 00:00
Kardan çay

İÇİNDEKİLER

Rize'de yaşayan Aytül Turan, "En İyi Çay Demleme Yarışması"nda birinci geldi. En lezzetli çayı demleyerek birinci seçilen Turan, Çamlıhemşin İlçesi'nin karla kaplı Çat Vadisi'nde sırrını verdi. Çayı erittiği kar suyuyla demleyen Turan, "Kar suyu, minerali az ve saf bir su. Böyle olunca çay molekülünü suya verebiliyor ve ortaya daha leziz bir çay çıkıyor" dedi. Tadının ve aromasının en güzel şekilde alınabilmesi için çayın porselen demlikte demlenmesi gerektiğini de belirten Turan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Önemli nokta sıcak suyun üzerine kuru çayı koymaktır. Çayı koyup, üzerine su koyarsak çayın haşlanmasını sağlarız ve istediğimiz tat ve aromayı alamayız. Çay demleme süresince demliğin ucu tıkanırsa çayın aroma kıvamı içerisinde kalır. İyi çay için hafif dinlenmiş su kullanılması iyi olur."