Can parası

9 yaşındaki Berat, omurga eğriliğiyle dünyaya gözlerini açtı. Sağlık durumu ağırlaştı. Hayatı ise 70 bin liraya bağlı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2017 Güncelleme 18 Aralık 2017, 00:00
Can parası

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan 9 yaşındaki Berat İleri, küçük yaşına rağmen büyük dertler taşıdı. Küçük çocuk, skolyoz (omurga eğriliği) hastalığıyla dünyaya gözlerini açtı. Bu hastalık nedeniyle yürüyemeyen çocuk, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.

DAYAN BERAT
Dünyaya geldiği ilk günden itibaren çok sayıda operasyon geçiren Berat'ın sağlık durum ağırlaştı. Küçük çocuğun omurgasındaki eğrilik kalbine ve ciğerlerine baskı yapmaya başladı. Doktorlar, Berat'ın hayatının, maliyeti 70 bin lirayı bulan bir ameliyata bağlı olduğunu açıkladı. Küçük çocuğun bu ameliyatı olmazsa daha fazla yaşayamayacağı vurgulandı. Ancak İleri ailesi, bu parayı karşılayamadı. Baba Kadir İleri, "Günübirlik işlerle ailemi geçindiriyorum. Biz kendimiz için hiçbir şey istemiyoruz. Sadece Berat'ın iyileşebilmesi için yardım bekliyoruz" diye ağladı. Geceleri sürekli kalkıp Berat'ın nefes alıp almadığını kontrol ettiklerini söyleyen anne Sinem İleri ise "Bir an önce oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Oğlumun hayatı 70 bin liraya bağlı. Her geçen gün oğlumun zamanı azalıyor" ifadelerini kullandı.