Özgecan gibi olmasından korktuk

Kendisini seven akrabası tarafından minibüsten kaçırılan Zelal Topçul, ailesine kavuştu. Babası, “Özgecan kızımız öldürülmüştü. Kızımın kaderi de ona benzeyecek diye çok korktuk” diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2017 Güncelleme 06 Aralık 2017, 00:13
Özgecan gibi olmasından korktuk

İÇİNDEKİLER

Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Zelal Topçul (20), geçen pazar günü teyzesiyle birlikte bindiği minibüsten zorla indirilerek kaçırıldı. Film sahnelerini aratmayan anlar, minibüsteki güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, genç kızın kendisiyle evlenmek isteyen akrabası Derviş Topçul (22), ağabeyi Nurullah ve 4 arkadaşı tarafından kaçırıldığını tespit etti. Olayın ardından harekete geçen ekipler, Derviş Topçul'un kaldığı adresi belirledi. Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonda Zelal Topçul kurtarılırken, onu kaçıran 6 kişi gözaltına alındı.

Derviş Topçul'un genç kızı kaçırdığı anlar minibüs kamerasına saniye saniye yansımıştı.

'ŞİDDET UYGULAMADILAR'
Babasına sarılan genç kız, kendisini kaçıran kişiyi tanıdığını belirterek, "Beni 5 yıldır seviyormuş, bu yüzden kaçırmış. Çok korktum. Umarım pişman olmuştur. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamam. Bana şiddet uygulamadılar" dedi. Kızının başına kötü bir şey gelmeden bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden baba Yusuf Topçul ise polis ekiplerine teşekkür ederek, "Televizyonlarda böyle birçok olay izliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yine Mersin'de Özgecan kızımız öldürülmüştü. Kızımın kaderi de ona benzeyecek diye çok korktuk. Emniyet güçlerimiz 48 saat geçmeden kızımı buldular. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi. Kızına kavuşan anne Mehtap Topçul ise "Şu an çok mutluyum. Tek isteğim, kızımın bulunmasıydı. Bu anı gördüm ya başka bir şey istemiyorum" dedi. Zanlılardan Derviş Topçul'un emniyette, "Seviyordum. İstedim vermediler" dediği öğrenildi. Gözaltına alınan 6 zanlının ise sorgusu sürüyor.


Özgecan Aslan 11 Şubat 2015'te vahşice katledildi.


Güray GÜRDAL