Eylem’i yere 'Seren'!

Gazeteci Eylem İpek Şafak, sosyal medya hesabından Seren Serengil’e hakaretler yağdırdı. Ünlü şarkıcının Şafak’a açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, gazetecinin Serengil’e iki ay süreyle hakaret ve aşağılama içeren söz ve davranışlarda bulunmamasını kararlaştırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2017 Güncelleme 20 Kasım 2017, 02:02
Eylem’i yere ’Seren’!

İÇİNDEKİLER

Seren Serengil'e Instagram üzerinden hakaretler yağdıran gazeteci yazar Eylem İpek Şafak, iki ay süreyle ünlü isime karşı hakaret, aşağılama içeren söz ve davranışlarda bulunmama cezası aldı. İkili arasında yaşanan tartışma, geçtiğimiz aylarda sosyal medya üzerinden başladı. Bir gazetede yazarlık yapan Eylem İpek Şafak, sosyal medya hesabından Seren Serengil'i hedef aldı. Yaptığı paylaşımda Serengil'in babası Öztürk Serengil'i alkol kaçakçısı, annesi Nevin Teoman'ı ise uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Gelen tepkilere rağmen Şafak'ın hakaretleri durmadı. Yeniden Serengil'i hedef alan gazeteci, "Seren Serengil evli adamla ilişki yaşıyor. Sevgilisi için de boşanmasın diyor. Ne kadar iyi yürekli, canım benim ya" yorumları yazdı. Mayıs 2017 tarihinden itibaren süren bu hakaretler karşısında Serengil, tepkisiz kalmadı. Soluğu İstanbul Aile Mahkemesi'nde alan Serengil, hukuk mücadelesi başlattı.

10 GÜN HAPİS CEZASI...
Serengil'in avukatı Ayşegül Mermer dava dilekçesinde, "Müvekkilimin ve ailesinin kişilik haklarını korumak adına ivedilikle tedbir kararı verilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı. Mahkeme, Serengil'in başvurusunun haklı olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada, Şafak'ın iki ay süreyle Serengil'e karşı hakaret, aşağılama içeren söz ve davranışlarda bulunmamasını kararlaştırdı. Eylem İpek Şafak'ın mahkemenin kararına uymadığı takdirde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi uygulanacağı da kararda açıklandı. Seren Serengil'in Eylem İpek Şafak hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayet soruşturmasının ise sürdüğü vurgulandı.



MAHKEME, HAKARETLERİ AFFETMEDİ!
Gazeteci yazar Eylem İpek Şafak, sosyal medya hesabından Seren Serengil'e hakaretler yağdırdı. Serengil'in ailesini uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı.

ALi OKTAY