Bu ortaklık güç Katar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının sonunda turizm, adalet, gıda, ulaştırma, medya, insani yardım alanlarında 11 anlaşma imzalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2017 Güncelleme 16 Kasım 2017, 02:12
Bu ortaklık güç Katar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Kuveyt ziyaretlerinin ardından dün de Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Erdoğan'ı Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Al Sani yaklaşık 2 saatlik başbaşa görüşmenin ardından, Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin üçüncü toplantısına başkanlık etti. İki ülke arasında ekonomik, ticari ve yatırım işbirliği konusunda atılacak adımlar ele alındı. Özellikle Katar'ın Trabzon'da yapmayı planladığı kış turizmine yönelik yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İSTİKRAR SAĞLANMALI
Erdoğan ve Al Sani arasındaki başbaşa görüşmede ise ekonomi başlığının yanı sıra küresel ve bölgesel meseleler de ele alındı. İki lider özellikle Suriye ve Irak krizleri konusunu değerlendirdi. Bazı Körfez ülkeleri ile Katar arasındaki yaşanan gerilim konusunun da gündeme geldiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez bölgesinin istikrarına dikkat çekti. Körfez bölgesinde istikrar, huzur ve refahın sağlanması için ülkeler arasındaki dayanışmanın önemine işaret eden Erdoğan, bu konuda Türkiye'nin yapıcı rolünü sürdüreceği mesajını verdi. Toplantının sonunda turizm, adalet, gıda, ulaştırma, medya, insani yardım alanlarında 11 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Doha'daki temasları kapsamında Tarık Bin Ziyad Kışlası'nda konuşlu TSK Kara Unsur Komutanlığı'na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada askerleri selamladı. Askerlerle tokalaşan ve fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yetkililerden brifing aldı.



BİRLİK ÇAĞRISI
Erdoğan, Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşılandı.



Hasan AY​