Adalet Bakanı'ndan flaş vize krizi açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül AA Editör Masası'na konuk oldu. ABD ile vize krizi hakkında konuşan Gül, 'yetkililer tutuklu konsolosluk çalışanları ile görüştü. Artık krizin çabuk çözüleceğini düşünüyorum' dedi.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2017, 11:23
Adalet Bakanı’ndan flaş vize krizi açıklaması

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AA'ya konuşan Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Avukatların da şahitliğiyle bu süreç tamamlandı. ABD orantısız tepki koydu. Savcılık belgeleri toplayacak. Bu sürecin hukuka uygun gerçekleştiğini düşünüyorum. Tutuklama ile ilgili mahkeme savcılık bunu değerlendirebilir. Süreç devam ediyor, deliller nitelendirilecek. Tutuklama tedbirdir. Görüşmeler olumlu bir şekilde yapıldı dün.

Avukatıyla görüşme konusunda bilgi kirliliği var. Daha başka bir niyet yoksa vizelerle ilgili olumlu anlamda gelişmenin olmasını bekliyorum. Şu tarihte olacak demek imkansız. Türkiye'de buna karşılık bir adım atmıştır. Türkiye atılacak adıma yine olumlu karşılık verecektir.

Ailesiyle de görüşme sağlandı. Ailesinin talebi olması halinde görüşebileceği söylendi ve görüşme sağlandı. Türkiye sosyal hukuk devleti. Metin Topuz'u örgütün içindeki konumu soruşturmalar neticesinde ortaya çıkacak. Kuvvetli şüphe olduğu için tutuklama kararı verildi."