Dağlara sevdalıydı dağlar aldı

Antalya’da kaya tırmanma şenliklerine katılan üniversite öğrencisi Cansu Nur Özkalp, kopan ipin ayağına dolanması sonucu başını kayalıklara çarparak öldü. Ailesi, “Dağlara sevdalı idi onu dağlar aldı” diyerek gözyaşı döktü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2017 Güncelleme 16 Ekim 2017, 00:00
Dağlara sevdalıydı dağlar aldı

İÇİNDEKİLER

Turizm cenneti Antalya Olimpos'u yasa boğan olay dün öğleden sonraki final tırmanışında meydana geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen dağcılar öğleden sonra 30 metre yüksekliğindeki kayalığa tırmanışa geçti. Dünyanın en zor parkurlarından olan düz kayaya tırmanışında zirveye ulaşmak üzere olan üniversite öğrencisi Cansu Nur Özkalp'in (22) ipi bir anda boşaldı. Boşalan ip, Özkalp'in ayağına dolandı. Bu sırada dengesini kaybeden genç dağcı, feci şekilde başını kayalıklara çarptı. Arkadaşlarının yardımı ile hemen aşağıya indirilen Cansu Nur'a sağlık ekipleri tarafından müdahale yapıldı. Ancak genç kız kurtarılamadı.



ANKARA'DA DEFNEDİLECEK
Yaşanan ölüm olayının ardından tırmanma şenliği iptal edildi. Hayatını kaybeden Karabük Üniversitesi Meteoroloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Cansu Nur Özkalp'in cansız bedeni Ankara'ya götürüldü. Otopsinin ardından genç kız cansız bedenini baba Salih Özkalp ile anne Rukiye Özkalp aldı. Kızının dağlara sevdalı olduğunu belirten anne ve baba acılarının sonsuz olduğunu söyledi. Cansu Nur'un lise yıllarından itibaren dağcılık ve kaya tırmanışı ile uğraşmaya başladığın belirten acılı anne ve baba, "Dağcılık tırmanışını daha da geliştirmek istiyordu. Dağlara sevdalı idi onu dağlar aldı" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Özkalp'in cenazesinin Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceğini bildirdi.


Anne Rukiye Özkalp, sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan kadını sakinleştirmek kolay olmadı.


Baba Salih Özkalp, kızının cenazesini almak için morg önünde bekledi.


Erdoğan ÖZTÜRK