Şampanya kör etti!

Nagihan Örküş, eğlenmeye gittiği gece kulübünde kabusu yaşadı. Gözüne çarpan şampanya şişesinin mantarı yüzünden görme kaybına uğradı. Genç kadın soluğu savcılıkta aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2017 Güncelleme 13 Ekim 2017, 00:41
Şampanya kör etti!

İÇİNDEKİLER

Talihsiz olay Ocak ayında İstanbul Kadıköy'deki Dorock XL adlı gece kulübünde meydana geldi. Bankacı Nagihan Örküş, arkadaşlarıyla gittiği kulüpte eğlenirken yüzüne isabet eden şampanya şişesi mantarı yüzünden görme yetisini büyük oranda kaybetti. Sol gözünden yaralanan genç kadın defalarca ameliyat olmasına rağmen iyileşemedi. Örküş, kulübün yetkilileri ve kazaya neden olan barmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık "Taksirle yaralama" suçundan soruşturma başlattı.

'İŞİMDEN OLDUM...'
Kazadan sonra işsiz kaldığını söyleyen Nagihan Örküş, şöyle konuştu: "Kazayı duyururken yazdığım tweetlerde param olmadığı için dava açamıyorum gibi bir ifade var ve bu yanlış anlaşıldı. Evet, işsiz kaldım, fakat bu kazadan dolayı işsiz kaldım. Burada kastettiğim dava masrafları. Ne madden, ne de manen bununla ilgilenecek durumda olmadığım için dava açmam gecikti." Şişe mantarının isabet etmesiyle gözünden 3 ameliyat geçirdiğini, 4'üncüsünü de olacağını ifade eden Örküş, şunları kaydetti: "Davayı kazanırım ya da kazanmam, buna hukuk karar verecek. Ben maddi olarak zararımın tazminini talep ediyorum. Dava açmaya gerek kalmadan anlaşmak istedim ama olmadı. Şu an engelli raporu alamıyorum. SGK bana 'Tedavi bittikten sonra malülen emekli olabilirsin' dedi. Ama bunun da tedavi bittikten sonra tespiti gerekiyor. Gözümün yüzde 100 kurtulma ihtimali de var, 3 ameliyat geçirdim, dördüncüyü de olacağım ama şu an sol gözüm yalnızca yüzde 10 görüyor. Sorumlular cezasını çekmeli."



Kadıköy'deki Dorock XL isimli mekanda meydana gelen olay güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Nagihan Örküş'ün gözüne şişe mantarının isabet ettiği alenen anlaşılıyor.

Ümit UZUN​