Suzan da solmasın

11 yaşındaki Suzan, ablasını kanserden kaybetti. Kendisi de aynı hastalığın pençesine düşen küçük kız, iyileşmek için ilik nakli olması gerektiğini söyledi. “Okula gitmek, doktor olmak istiyorum” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2017 Güncelleme 09 Ekim 2017, 00:51
Suzan da solmasın

İÇİNDEKİLER

Daha önce ablasını da kanserden kaybeden 11 yaşındaki Suzan, amansız hastalığı yenmek için ilik nakli bekliyor. Gaziantep'te yaşayan Ayşe-Şefik Yalçın çifti, 2011 yılında ilik kanserinden 7 yaşındaki kızlarını kaybetti. Evlat acısı dinmeyen çift, küçük kızları Suzan'ın da aynı hastalığa yakalandığını öğrendi. Acılı anne baba, henüz 2 yaşındayken kansere yakalanan çocuklarını iyileştirmek için büyük çaba verdi. Suzan'a uygun ilik bulunması için seferber olunsa da sevindiren haber gelmedi.

"EVLADIMI KAYBETMEK İSTEMİYORUM"
Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olan aile, kızlarının sağlığına kavuşmasını sağlayacak iliğin bulunması için yardım istedi. Evde sürekli hapis hayatı yaşayan ve yürüyemeye bile gücünün kalmadığını belirten Suzan, doktor olmak istediğini söyledi. İyileşmek için uygun bir donör bekleyen küçük kız, şöyle devam etti: "Beşinci sınıftan beri evde eğitim görüyorum, dışarı çıkamıyorum. Dışarı çıkmak istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Doktor olmak istiyorum. Benim gibi hasta olan çocuklara yardım etmek istiyorum. Hocalarımın bana ders vermesini isterim. İnşallah iyileştikten sonra okulda dersleri görmek istiyorum." Kızının her geçen gün gözlerinin önünde eridiğine dikkat çeken anne Yalçın ise Suzan'ı kaybetmek istemediğini belirterek, şunları söyledi: "Benim dört tane çocuğum var; büyük kızımı aynı hastalıktan kaybettim. Suzan'ı kaybetmek istemiyorum. Bir an evvel ilik bulunsa bizim duyarlı vatandaşlarımız bir şey yapabilirlerse çok seviniriz. Evimiz kira, para yetiştiremiyoruz. Suzan'ın bu evde oturması bile sağlığına zararlı."