First Lady’lere Arakan mektubu

Emine Erdoğan dünya liderlerinin eşlerine mektup gönderdi. Arakan’daki insanlık dramına dikkat çekti: Kadınların ve çocukların çaresiz bakışlarını hiç unutmayacağım. Lider eşleri olarak sürece olumlu katkı sağlayalım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2017 Güncelleme 17 Eylül 2017, 00:44
First Lady’lere Arakan mektubu

İÇİNDEKİLER

Myanmar'daki katliamdan kaçıp kamplara sığınan Arakan Müslümanları'- na destek için daha önce Bangladeş'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, insanlık dramına dikkat çekmek için şimdi de dünya liderlerinin eşlerine mektup gönderdi. Dünya liderlerinin eşlerine uluslararası toplumu harekete geçirme konusunda işbirliği teklifi içeren mektupta Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

MAZLUMLARA EL UZATACAĞIZ
"Bangladeş-Myanmar sınırında bulunan Kutupalong mülteci kampına yaptığım ziyaret sırasında gördüklerim, beni derinden etkilemiştir. Evi yakılmış, tecavüze uğramış, çocukları ve eşleri gözleri önünde öldürülmüş nice kadının hikayesini dinlemek bana büyük acı vermiştir. Kamplardaki kadınların ve çocukların çaresiz bakışlarını sanırım hiç unutmayacağım." Bir anne, bir kadın ve bir insan olarak, hiçbir etnik ve dini ayrım yapılmaksızın, herkesin birlikte insanca yaşayabildiği bir dünya tesis etmek zorunda olunduğunu düşündüğünü söyleyen Erdoğan, "Bu bağlamda, lider eşleri olarak sürece olumlu katkı sağlayacak insani çabalarda buluşabilmeyi ve böylelikle uluslararası toplumu harekete geçirebilmeyi umut ediyorum. Dünyanın en büyük ikinci insani yardım sağlayıcısı olan Türkiye, üç milyon Suriye ve Iraklı mülteciye ev sahipliği yaptığı gibi, dünyanın tüm mazlumlarına her zaman el uzatma kararlılığındadır" ifadelerini kullandı.