Bulun o magandayı

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 18 yaşındaki hemşire Gamze Yılbaş, dün İzmir’de toprağa verildi. Acılı baba İsmet Yılbaş, kızının ölümüne neden olan o caninin bulunmasını istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2017 Güncelleme 22 Temmuz 2017, 00:31
Bulun o magandayı

İÇİNDEKİLER

Antalya'da geçtiğimiz gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden hemşire Gamze Yılbaş, İzmir'de toprağa verildi. Acılı aile, kızlarının katillerinin bulunmasını istedi. Türkiye'nin yüreğini yakan kaza, geçtiğimiz 19 Temmuz günü Antalya'da meydana geldi. 18 yaşındaki Gamze Yılbaş, mezuniyetine 2 gün kala okula gitmek için kendisiyle aynı yaştaki arkadaşları İlayda Kılıç, Yaren Su Şayli ile araca bindi. Aracı kullanan İlayda Kılıç, yolda bir magandanın sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Aracın arka koltuğunda oturan Gamze, otomobilden fırlayıp yaşamını yitirdi. 2 gün sonra mezuniyetini kutlayacak olan, özel hastanede yaptığı stajının bitmesine 5 gün kalan Gamze'nin acı haberi, ailesini derinden sarstı. Dün, 18 yaşında hayata veda eden genç kız, İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Anne babası ayrı yaşayan Yılbaş'ın Antalya'da güvenlik görevlisi Döndü Bora ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Acılı baba İsmet Yılbaş, kızının geçen ay Babalar Günü'nü kutlamak için İzmir'e geldiğini söyledi.

SANKİ VEDA İÇİN GELMİŞ...
"Sanki veda için gelmişti" diyen baba, şunları söyledi: "İzmir'e gelip babalar günümü kutlamıştı. 27 Temmuz'da O'nun doğum günüydü. Ben de Antalya'ya gidip doğum gününü kutlayacaktım. Kızım hayvanlara çok düşkündü. Kedisi, köpeği, muhabbet kuşu ve papağanı vardı. Kızımın ölümüne neden olan trafik magandasının bulunup cezalandırılmasını istiyorum." Talihsiz kızın ağabeyi Tansu Tamer Saydam ise üzüntüsünü şöyle dile getirdi: "En büyük hayali hemşire olmaktı. Hayalini gerçekleştirmeye günler kala bir maganda kurbanı oldu. Sözün bittiği yerdeyiz. Kameralar incelensin. Kız kardeşimin bulunduğu aracı sıkıştıran sürücünün bir an önce yakalanmasını istiyorum."

Ceyhan TORLAK