Kadere bak!

3 çocuklu Şama Ailesi özel otomobille Fransa’dan Denizli’ye tatile geldi. Evlerine 30 km kala LPG yüklü tankerle çarpıştı. Kazada 2 evladı ölen İbrahim Şama’nın 5 yıl önce de anne-babasını kaybettiği öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2017 Güncelleme 06 Temmuz 2017, 00:02
Kadere bak!

İÇİNDEKİLER

Fransa'dan tatil için Denizli'ye gelen ve Sarayköy İlçesi'nde önceki akşam geçirdikleri kazada ağır yaralanan İbrahim Şama, eşi ve oğlunun tedavisi sürüyor. Ailenin 2 çocuğu ise feci şekilde can verdi. Gurbetçi ailenin Fransa'dan itibaren yaklaşık 3 bin kilometre yol gelip, evlerine 30 kilometre kala dehşeti yaşadıkları ortaya çıktı. Kazada ağır yaralanan baba İbrahim Şama'nın 5 yıl önce de anne-babasını karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu kaybetmesi, 'Kadere bak' dedirtti.

PARÇALARI TOPLANDI
15 yıldır Fransa'da yaşayan, inşaat ve mobilya işiyle uğraşan İbrahim Şama (41), eşi Gülser (37), çocukları Hüseyin Görkem (13), Zeynep (8) ve Efe (4) ile birlikte tatil için CD 259 JP plakalı cip ile Fransa'dan yola çıktı. Yaklaşık 3 bin kilometre yol kat eden Şama Ailesi'nin içinde bulunduğu cipe Zeytinköy Mahallesi'ndeki evlerine yaklaşık 30 kilometre kala Melih Diğrek idaresindeki LPG tankeri çarptı. Kontrolden çıkan tanker, kavşaktan dönmek için bekleyen Hüseyin Avcı yönetimindeki TIR'ın üzerine savruldu. Bir anda LPG tankeri alev alıp patladı. Cipte bulunan baba İbrahim, anne Gülser ve oğulları Hüseyin Görkem alev topuna dönen otomobilden yaralı kurtulmayı başardı. Çiftin diğer çocukları 8 yaşındaki Zeynep ve 4 yaşındaki Efe ise kaza sonrası bulunamadı. Korkunç kazada Melih Diğrek ve Hüseyin Avcı olay yerinde hayatını kaybetti. Çevrede kayıp 2 çocuğa ait olabileceği değerlendirilen kemik parçaları bulundu. Ekipler tarafından toplanan parçalar DNA testi için Adli Tıp'a gönderildi.

ACI PEŞİNİ BIRAKMADI
Kazada ağır yaralanan gurbetçi İbrahim Şama'nın 5 yıl önce de anne-babasını kaybettiği öğrenildi. Şama 6 yıl önce Zeytinköy Mahallesi'nde ev satın aldı. Şama'nın annesi Zeynep ve babası Hüseyin bu evde yaşamaya başladı. 2012 yılı Şubat ayında sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne Zeynep ve baba Hüseyin Şama hayatını kaybetti.



EVE 30 KM KALA FACİA
8 yaşındaki Zeynep ve 4 yaşındaki Efe feci kaza sonrasında paramparça oldu. Minik bedenlerin parçaları olay yerinden tek tek toplandı.

ANNE SÜREKLİ AĞLIYOR
KAZADA yaralanan Gülser Şama'nın ağabeyi Osman Öyan, kardeşinin evlat acısıyla sarsıldığını ve sürekli ağladığını söyledi. 2 çocuğunu kaybeden genç kadın oğlu Hüseyin Görkem'in başucundan ayrılmıyor.



ORTALIK MAHŞER YERİNE DÖNDÜ
FECİ kazanın görgü tanığı İbrahim Bozkurt, olay anını şöyle anlattı: "TIR tüm parça şeklinde yanıyordu. Gözümüzün önünde oldu, dev alevler çıktı. Patlama sonrası ortalık mahşer yerine döndü. İnsanlar kaçmaya başladı. Ben de yaralandım."

Hasan DURNA