Fena sıktı!

Genelkurmay Çatı Davası’nın dün 13’üncü duruşması vardı. Bu kez eski Tuğamiral Sinan Sürer hakim karşısına çıktı. Kamera görüntülerine rağmen “Elimde silah değil cep telefonu vardı” açıklamasını yaptı. Ardından da diğer FETÖ’cüler gibi yalana sarıldı: “Ben havaya bile ateş etmedim. Bu kanıtlansın kafama sıkarım"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2017 Güncelleme 10 Haziran 2017, 01:13
Fena sıktı!

İÇİNDEKİLER

FETÖ cuntası, 15 Temmuz gecesi halkı hedef aldı. Kurşunlar yağdırdı. Ancak adalet karşısında hesap vakti gelince hepsi 3 maymunu oynadı. Genelkurmay Çatı Davası'nın sanıkları görüntülere ve ses kayıtlarına rağmen her şeyi inkara çalıştı. Bunun son örneği dün yaşandı. Buna göre davanın 13. duruşması dün Ankara Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde yapıldı. Duruşma, darbe girişimini önlemek için karargaha giren siviller Resul Kaptancı ile Mesut Acu'nu şehit eden eski Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer'in savunmasıyla başladı.


Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer, Genelkurmay Karahgahı'nda terör estirdi. Darbeci Sürer, Acu ve Kaptancı'yı böyle şehit etti.

ACILI ANNE 'KATİL ' DİYE BAĞIRDI
Suçlamaları kabul etmeyen Sürer, görüntülere rağmen yalana sarıldı. "Bırakın sivillere ateş etmeyi, havaya bile ateş etmedim. Bunu kanıtlayacak bir delil getirin, ateş ettiğim kanıtlansın kafama sıkarım, Ben ateş etmedim. 'Bu hengamede gidin buradan' dediğimi hatırlıyorum" ifadesini kullandı.


Sürer, karargahtaki baskında elindeki silahı düşürmedi.

Bu sırada Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan sivil Mucip Arıgan'ın annesi Saliha Arıgan, Sürer'in ateş ettiğini gösteren fotoğrafları kaldırarak, "İşte fotoğraflar burada. Oğlumun katili" diye bağırdı. Sürer, Genelkurmay Karargahı'nda 15 Temmuz gecesi güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine rağmen yalanda sınır tanımadı! O görüntülerde Sürer'in elindeki silah, kare kare fotoğraflandı. Bu fotoğraflara rağmen Sürer, "Elimdeki silah değil cep telefonu"ydu açıklamasını yaptı. Ancak bu yalana kendisi de inanamamış olacak ki silahı kabul ettiğini açıkladı. Silahla yaraladığı vatandaşları yerde tekmelediği görüntüleri de inkar eden sanık Sürer, "O sırada tehdidi bertaraf etmek için ayağımı yere vurmuş olabilirim, tekme atmadım" yalanını attı. Sanık Sürer, yurtdışındaki askeri ataşeliklere, WhatsApp üzerinden çektiği darbe mesajları için de "silah zoruyla çektim" savunmasını yaptı.

Ersan ATAR