Çocuklara ilaç olalım

Yağız bebek, ‘leptin hormonu eksikliği’ nedeniyle 32 kiloya ulaştı. 2.5 yaşındaki Ece de SMA hastalığı yüzünden yatağa bağlı kaldı. Her iki çocuğun hayatını pahalı ilaçların kurtaracağı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2017 Güncelleme 10 Mayıs 2017, 00:04
Çocuklara ilaç olalım

İÇİNDEKİLER

Samsun'da yaşayan Sevda-Sedat Bekte çiftinin ikinci çocukları Yağız, 5 aylıkken şişmanlamaya başladı. Doktorlar Yağız'a 'leptin hormonu eksikliği' teşhisi koydu. Aileye tedavisi için yurt dışında bulunan ve SGK kapsamı dışında olan kutusu 4 bin 441 dolar değerindeki ilacın kullanılması gerektiği anlatıldı. İlacı almaya gücü yetmeyen baba Sedat Bekte, 1.5 yaşındaki oğlunun hızla şişmanladığını ve 32 kiloya ulaştığını söyledi. Hayırseverlerden yardım isteyen Bekte, "Oğlumu yaşatın" diye seslendi.

ABD'DE SATIŞA ÇIKTI
2.5 yaşındaki Ece Boyacıoğlu da 16 aylıkken SMA hastalığına yakalandı. Ayağa kalkamayan küçük kızın tedavisi için yaklaşık 2 milyon liraya ihtiyaç duyulduğu açıklandı. Minik Ece için İstanbul Valiliği bir yardım kampanyası başlattı. Teyze İpek Badırgalı, "Ece'yi iyileştirecek ilaç ABD'de 2016 Aralık sonunda satışa çıktı. Ancak 1 kutusu 140 bin 265 dolar olan ilacı SGK karşılamıyor. Ece'nin ilk etaptaki tedavisi için gerekli 4 kutu ilacın fiyatı ise 561 bin dolar. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.