Yıldız Savaşı

Sandık başında karşılaşan iki akraba grubu arasında silahlı kavga çıktı. Olayda Abdülrezzak Yıldız, Şehmus Yıldız ve İdris Yıldız hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Şüpheliler gözaltına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2017 Güncelleme 17 Nisan 2017, 00:43
Yıldız Savaşı

İÇİNDEKİLER

Tüm Türkiye dün Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum'u için sandığa gitti. Diyarbakır'da, iki akraba grubunun sandık başındaki kavgası kanla sonuçlandı. Olay Çermik İlçesi'ne bağlı Yabanardı köyünde yaşandı. Köylüler, sabahın ilk saatlerinden itibaren sandıkların kurulduğu Yabanardı İlkokulu'na gidip oylarını kullandı. Bu sırada oy kullanmaya giden iki akraba grubu arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı!

AİLELER HASTANEYE KOŞTU
Silahlı kavgada diğer grup, okulun bahçesinde Abdülrezzak Yıldız (68) ve oğlu Şehmus Yıldız (32)'a kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan baba-oğul, köydeki vatandaşlar tarafından minibüsle hastaneye götürülmek istenilirken, diğer grup minibüse silah ve taşla saldırdı. Saldırıda minibüsteki köylülerden İdris Yıldız ve ismi bilinmeyen 3 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen Jandarma ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alıp tarafları ayırdı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Abdülrezzak ve Şehmus Yıldız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanedeki ilk tedavisini ardından Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen İdris Yıldız'ın da kurtarılamadığı açıklandı. Öte yandan acı haberi alan Yıldız ailesi, soluğu hastanede aldı. Yakınlarını kaybeden kadınlar, gözyaşlarını tutamadı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ekipler, M.Y ve T.Y isimli iki şüpheliyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü açıklandı. Hastanede önlem alan ekipler, bölgede kuş uçurtmadı.