Ucuz ölüm!

16 yaşındaki Hüseyin, komilik yaptığı otelde elektrik akımına kapılıp öldü. Aile otel yönetimini suçladı: 80 liralık kaçak akım rölesini takmamışlar!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 07:38
Ucuz ölüm!

İÇİNDEKİLER

İzmir Çeşme'de lise öğrencisi Hüseyin Coşgun (16), eğitim masraflarını karşılayabilmek için geçen yaz bir otelde komi olarak çalışmaya başladı. Ancak 15 Temmuz'da elektrik akımına kapıldı. Kalbi duran talihsiz genç, Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada da duran kalbi ikinci kez çalıştırılan Coşgun, ambulans helikopter ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Sağ elinde ve sol dizinde yaralanmalar olan talihsiz genç, 8 gün sonra hayatını kaybetti. Hüseyin'in acılı ailesi olayın sorumlularından şikayetçi oldu. Ailenin avukatı Ülkü Doğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hüseyin, metal tezgaha dokunduğunda elektrik çarpıyor. Bilirkişi raporuna göre, elektrik çarpmasına neden olan şey, metal tezgahın arkasında bulunan ve uygunsuz bir bağlantıyla uzatılan kablo. 80 lira maliyeti olan kaçak akım rölesinin bulunmaması ya da çalışmaması nedeniyle, ailenin tek çocuğu Hüseyin hayatını kaybetti."

DALYAN GİBİ OĞLUM GİTTİ...
Öte yandan Doğan, 8 aydır İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporu gelmediği için dava açamadıklarını belirtti. Baba Halil Coşgun, olaydan 2.5 saat sonra haberdar olduklarını belirtip, "Polis beni aradı. Oğlum şaka yapıyor sandım. Daha önce arkadaşlarıyla böyle şaka yapmıştı. Dalyan gibi çocuğum gitti" diyerek isyan etti. Evinin duvarlarına oğlunun fotoğraflarını asan acılı anne Şafer Coşgun ise "Yavrumun topraklarını kokluyorum" dedi.