‘Ölecek’ dediler ayağa kalktı

3 yıl önce trafik kazası sonucu felç olan öğretmen Hüseyin Esen, ‘imkansızı’ başardı; yürümeye başladı. Bu duruma hem kendisi hem de doktorları şaşırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2016 Güncelleme 14 Aralık 2016, 00:00
‘Ölecek’ dediler ayağa kalktı

İÇİNDEKİLER

Görev yaptığı Ağrı'da 2014'te geçirdiği trafik kazası sonucu boyun kırılmasına bağlı felç olan 30 yaşındaki sınıf öğretmeni Hüseyin Esen, yeniden adım atabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Doktorların 'ölebilir' dediği Esen, yaşama azmi sayesinde gerçekleşen mucizeyi şöyle anlatıyor:

AZMETTİ BAŞARDI
"Yatağa bağımlı olmuştum. Kendi başıma yemeğimi bile yiyemiyordum. Ama azmettim. Her gün en az 10 dakika yürümeyi düşünerek kendimi motive ediyorum. Önceleri ayağa kalkamıyordum ancak son iki yatışımda fizyoterapist ve doktorlarımın da üstün gayretleriyle ayağa kalkmaya ve yardımla adım atmaya başladım. İnşallah önce yürüteç ile daha sonra kendi kendime yürümeye başlayacağım. 3 yıldır bu yürüme isteğimden hiç kopmadım. Yürümeyi aklımdan bir an olsun çıkarmadım. Şu an ayağa kalkabilmek benim için büyük bir şey. İnşallah ilerleyen günlerde kendi kendime yürüyebileceğim."

'BİZİM İÇİN MUCİZE'
Anne Pervin Esen de, oğlunun büyük badireler atlattığını, kaza sonrasında önlerine karamsar bir tablo konulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Önce 'Oğlunuzu her an kaybedebiliriz' dediler. Oğlum, hiç oturamaz durumdayken, yemeğini ve diğer ihtiyaçlarını biz giderirken bu duruma gelmesi bizim için mucize."