İlk göz Ağrısı

Zengin sporu golf, Ağrılı küçük Halil’i cezbetti. Sokakta antrenman yapıp, okulun bodrum katında golfün inceliklerini öğrenen Halil, Türkiye şampiyonasında ikincilik madalyası alarak herkesi mest etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2016 Güncelleme 11 Ağustos 2016, 00:00
İlk göz Ağrısı

İÇİNDEKİLER

Ağrı Belediyesi'nde çaycılık yapan Kemal Boztoprak'ın 13 yaşındaki oğlu Halil Boztoprak, antrenmanlarını sokakta yaptığı golfte Türkiye ikincisi olarak herkesin takdirini kazandı. Halil, 4 yıl önce mahalleden bir arkadaşının önerisi ile zengin sporu olarak bilinen golf ile tanıştı. Alparslan Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Halil, Ağrı'da golf sahası olmadığı için, Güzel Sanatlar Lisesi bodrum katında bu sporun inceliklerini öğrendi. Sokakta antrenmanlarını sürdüren Halil, geçen hafta Türkiye Golf Federasyonu Antalya Bölgesi 3'üncü Ayak Minikler Kategori B Erkekler yarışmasına katıldı ve ikincilik elde etti. Gümüş madalya ile Ağrı'ya dönen ve mahalledeki arkadaşlarına boynuna astığı madalya ile hava atan Halil, duygularını şöyle dile getirdi:

İSTANBUL'DA OLSAYDIM...
"4 yıldır golf yapıyorum. Lisenin bodrum katında 2 ay çalıştım. Yarışma, 7 gün önce Antalya'da 9-18 yaş kategorisinde 14 kişi ile yapıldı. 3 gün boyunca kampta kaldım ve yarışmaya katıldım. Türkiye ikincisi oldum. Golf oyununu televizyonda görmüştüm ve oynamak istiyordum. Eğer İstanbul'da yaşasaydım kesin şampiyon olurdum. Çünkü orada golf sahası var. Burada saha olmadığı için uzun vuruşlar yapamıyorum. Bu yüzden ikinci oldum."