Pisveç

ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD/YPG’yi yanına aldı. DAEŞ’e yönelik operasyon başlattı. Şimdi de İsveç’in bu kanlı lobiye asker göndereceği ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2016 Güncelleme 14 Temmuz 2016, 01:33
Pisveç

İÇİNDEKİLER

Türkiye dört bir yandan terör örgütlerine yönelik operasyon başlattı. Ancak bu mücadelesinde hep yalnız kaldı. Avrupa ve ABD, Türkiye'nin yanında yer almadı. ABD askerleri PKK ile Suriye'deki uzantısı PYD-YPG'ye sırt dayayıp DAEŞ'i hedef aldı. Türkiye'nin uyarılarına kulak tıkadı. ABD askerleri terör örgütünün armasını taktı. Ardından Almanya ve Fransa söz konusu noktada üs kurmak için düğmeye bastı.

'KADINLAR DA YER ALACAK'
Bu koroya şimdi İsveç de katıldı. İsveç, ABD'nin öncülüğündeki koalisyona asker gönderme kararı aldı. Söz konusu açıklamayı İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist yaptı. Hultqvist, "DAEŞ'e yönelik uluslararası koalisyonda daha fazla rol almak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları ise söz konusu askerlerin içinde kadınların da bulunacağını açıkladı. İsmini açıklamak istemeyen yetkililer "İsveç'te 1980'den beri kadınlar orduda görev alabiliyor. İsveç ordusunun askerlerinin yüzde 4 ila 5'ini kadınlar oluşturuyor. Yabancı cephelerde de kadın askerler görevlendirilebilir" açıklamasını yaptı.

DANİMARKA VE NORVEÇ...
Öte yandan terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonlara dünyanın birçok bölgesinden olduğu gibi Vikingler'in torunları olarak bilinen İskandinav ülkelerinden de katılım sağlandı. Son olarak Danimarka ve Norveç ordusu, terör örgütü PYD ile ortaklık kurarak DAEŞ'le savaşmak için Suriye'ye asker yolladı.

ORDU DEĞİL MANKENLİK AJANSI

İsveçli kadın askerler, profesyonel eğitimden geçiriliyor.


ABD'NİN CANI CİĞERİ DE ORADA
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 17 Ağustos 2012'de yaşanan bir olay, terör örgütü PKK ile HDP arasındaki bağı gözler önüne serdi. Bir grup terörist Şemdinli'ye giden BDP'li milletvekillerinin içinde bulunduğu konvoyun önünü kesti. Araçta bulunan ve şu anda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Gültan Kışanak ile Aysel Tuğluk, teröristlere sarıldı. O hainlerden olan 'Ciger Birindar' kod adlı terörist ise kısa süre önce, ABD'nin destek verdiği PYD/YPG'lilerin içinde görüntülendi. Görüntülerde, sözde yapılanmanın üniformasını taşıyan teröristin YPG'li teröristleri koordine ettiği görüldü.





Kışanak, o teröriste böyle sarılmıştı.