24 ayar gelin

Şanlıurfa’daki aşiret düğününde dolarlar havada uçuştu. Geline 3 kilo altın takıldı, 100 koyun kesildi, 2 ton pirinç tüketildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2016 Güncelleme 05 Haziran 2016, 00:00
24 ayar gelin

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa yine görkemli bir aşiret düğününe ev sahipliği yaptı. 100 koyunun kesildiği ve 2 ton pirincin kullanıldığı Şeyhanlı aşiretinin düğününde, dolarlar havada uçuşurken, geline 3 kilogram altın takıldı. Şeyhanlı aşiretine mensup, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı işadamı Ömer Eyyüpoğlu'nun avukat oğlu 33 yaşındaki Osman Eyyüpoğlu ile işadamı Mehmet Eyyüpoğlu'nun kızı Kübra Eyyüpoğlu evlendi.

İKİ BİN KİŞİ KATILDI
Nikahı Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol kıyarken, şahitliklerini ise AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve işadamı Mehmet Çiçek yaptı. Acem, Mersav, Karakeçili, Bini-Muhammed, Baziki, Öncel, Dügerli, İzol, Şedat, Günay ve Bini-Acır aşiretlerinin önde gelenlerinin katıldığı 2 bin kişilik düğünde, yemek için 100 koyun kesilirken, 2 ton pirinç kullanıldı. Geline 3 kilo altın, dolar ve para takıldı. Konukların, davulzurna ve yöresel müzikler eşliğinde doyasıya halay çektiği gecede, gelin ve damat sevenleri tarafından dolar yağmuruna tutuldu.

Mehmet YILDIRIM