İnsanlık Filizi

Trafik kazasında ailesini yitiren Sude’ye, doktor Filiz Demir sahip çıktı. Bebeği emziren Demir “Bana versinler, diğer evlatlarım gibi büyütürüm” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2016 Güncelleme 02 Haziran 2016, 00:00
İnsanlık Filizi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, kazada ailesini yitiren 33 günlük Sude bebeği emziren doktor Filiz Demir'i konuşuyor. Bebeğe sahip çıkan vicdanlı doktor "Bana versinler çocuklarımın kardeşi olur" diye konuştu. Sude'yi ailesiz bırakan korkunç kaza geçtiğimiz günlerde Niğde'de meydana geldi. Cuma Kavak yönetimindeki otomobil, bir ciple çarpıştı. Kazada Cuma Kavak ile eşi Türkan Yarka ve 2 yaşındaki oğlu Osman Kavak öldü. Kazada çiftin 33 günlük kızı Sude ve babaannesi Sultan Kavak yaralı kurtuldu. Sude bebek, babaannesi ile birlikte Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada minik bebeğe ilk müdahaleyi yapan uzman doktor Filiz Demir, bebeğin karnının aç olduğunu fark etti. 21 aylık bebeği olan Demir bebeğe sütünü verdi. 15 yıllık hekim Demir, annelik içgüdüsüyle bebeği emzirdiğini belirterek, "Kucağıma alır almaz sakinleşti ve emmeye başladı. Emzirdikten sonra uyudu. Yaşananlar herkesi duygulandırdı. Bir anne olarak ağlaya ağlaya emzirdim" diye konştu.

'AĞLAYA AĞLAYA EMZİRDİM'
Kendisinin de 7 yaşında Doruk ve 21 aylık Duru isminde iki çocuğu olduğunu anlatan doktor Demir, "Sude'nin süt annesi oldum. Sude bebek çocuklarımın da süt kardeşi oldu. Artık ömür boyu yanında olacağız. Sude'yi evlat edinmek istiyorum. Onu kendi çocuklarımla büyütürüm" dedi. Ancak minik bebeğin babaannesi Sultan Kavak'ın, "Oğlumdan bana kalan son yadigar" diyerek bebeğe kendisinin bakmak istediği öğrenildi. Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Sarı da Sude bebeği ziyaret ederek, onunla ilgilenerek örnek bir davranış sergileyen doktor Filiz Demir'e teşekkür etti.

Hayrettin YENEL