Emrindeyiz

Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, geçtiğimiz yıl hainlerle çıkan çatışmada şehit edildi. Vatan toprağına verildi. Dün ise terhis olan TİM’i, mezarını ziyaret etti. Fazlı Çatal adlı asker ise şunları söyledi: Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 01:42
Emrindeyiz

İÇİNDEKİLER

Onlar vatan için canlarını siper edenlerdi... Onlar hainlere geçit vermeyenlerdi... O kahramanlardan biri de Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ta kendisiydi. Şehit Yüzbaşı'nın dün kabristanına düzenlenen ziyaret ise yürekleri deldi geçti. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Ayvalık Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevliydi... 21 Ağustos'ta kalleşler tabura saldırı düzenledi. Yüzbaşı Ali Alkan, askerlerini mevziden tahliye edip kanlı terör örgütü PKK'ya geçit vermedi. Hainlerin saldırısında şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında toprağa verildi. İşte dün Şehit Alkan'ın kabristanına çok önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Şehit Yüzbaşı'nın TİM'i, terhis olduktan sonra Osmaniye Garnizon Şehitliği'ne gitti. Üzerinde "Ali Alkan'ın askerleriyiz" yazılı tişörtler olan askerler, komutanlarının mezarını ziyaret etti. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın TİM'inde yer alan Fazlı Çatal, komutanlarına karşı vefa duygularını yerine getirmek için teskere aldıktan sonra onun mezarını ziyaret ettiklerini belirtti.

BİZİ MEVZİDEN ÇIKARDI...
Çatışma anını anlatan Çatal, şunları söyledi: "Komutanımız uçaksavar mevzisinde bulunuyordu. Bizim bulunduğumuz mevzilere roketli saldırı başlayınca yanımıza geldi ve bizi mevziden tahliye etti. Biz ayrıldıktan sonra mevzi yakınlarına düşen bir roket mermisinin şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Çatışma bittikten sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan komutanımız şehit oldu. Mevziden çıkardığı 6 askerin hayatını kurtardı. Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil. O bizim babamız, ağabeyimizdi. Şehit Yüzbaşımız'ın TİM'inde yer aldığımız için hayatımız boyunca hep onur duyacağız."