Rita’yı testereyle ikiye bölmüşler

Kaybolduktan 34 gün sonra cesedi bulunan Alman vatandaşı Rita Darı Winkler cinayeti ile ilgili korkunç detaylara ulaşıldı. Genç kadının dizlerinden aşağısının bir testereyle kesilerek varile konulduğu, üzerine de beton döküldüğü ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2016 Güncelleme 16 Nisan 2016, 01:54
Rita’yı testereyle ikiye bölmüşler

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de cesedi bulunan Alman kuaför Rita Darı Winkler (39) cinayetiyle ilgili sır perdesi aralanmaya başladı. Almanya'dan İstanbul'a giden Winkler, 10 Mart'ta Pendik'te kaldığı otelden çıktı. Genç kadına bir daha ulaşılamadı. Olayla ilgili soruşturma açıldı. Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Winkler'in birlikte olduğu arkadaşı Ali Kemal Seyhan'ın ifadesi alındı. Serbest bırakılan Seyhan, daha sonra soluğu Almanya'da aldı.

KESİLEN BACAKLAR DA VARİLDE
Soruşturmayı derinleştiren polis, Seyhan'ın Alman kuaförün kaybolduğu günlerde Gölcük Halıdere'de "kurban keseceğim" diyerek kuyu açtığı ihbarı aldı. Bunun üzerine Seyhan'ın Halıdere'deki dükkanının bodrum katında kazı çalışması yapıldı. Zemin kazılınca içi beton dolu bir varile ulaşıldı. Ekipler betonu kırınca tanınmaz haldeki bir cesetle karşılaştı. Ceset, kimlik tespiti için Adli Tıp'a kaldırıldı. Winkler'in yakınlarından alınan DNA örneği incelemeye alındı ve cesedin Alman kadına ait olduğu kesinlik kazandı. Yapılan incelemelerde ise vahşetin detayları ortaya çıktı. Alman kadının, öldürüldükten sonra dizlerinin aşağısının bir testereyle kesilerek ikiye bölündüğü, cesedin kesilen bacaklarıyla birlikte varile konulup üzerine beton döküldüğü anlaşıldı.

ŞÜPHELİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Öte yandan şüphelilerin cinayetin ardından Rita Darı Winkler'in eşyalarını ve olayda kullandıkları silahı bir torbaya koyarak Gölcük'te denize attığı bilgisine ulaşıldı. Torbanın denize atıldığı yerde arama başlatıldı. Cinayetle ilgili önceki gün gözaltına alınan Almanya'daki bir numaralı şüpheli Ali Kemal Seyhan'ın kardeşi Hüseyin Seyhan ise tutuklandı. Bazı görgü tanıklarının şüphelinin, "Onu varil taşırken gördük" şeklinde ifade verdikleri soruşturma dosyasında yer aldı. Öte yandan, yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve gözaltı sayısının artabileceğini açıkladı.

MÜNEVVER'İ HATIRLATTI
Alman vatandaşı Winkler'in cesedinin testere ile parçalanması, akıllara Cem Garipoğlu tarafından katledilen Münevver Karabulut'u getirdi. Münevver Karabulut'un cansız bedeni, Mart 2009'da bir valiz içinde bulunmuş, yapılan incelemelerde genç kızın cesedinin testereyle parçalandığı tespit edilmişti.