Yörükler dağlandı

108 santimetre boyundaydı. Dünyanın en kısa efesi Halil Erbaş, 3 Mart Perşembe günü çarşıya çıktı. Bir daha geri dönmedi. Aydın, bulmak için ayaklandı. Tam 14 gün sonra Menderes Nehri'nde cansız bedenine ulaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2016 Güncelleme 18 Mart 2016, 00:00
Yörükler dağlandı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en kısa boylu efesiydi. 108 santimetre boyundaydı. Halil Erbaş (57), 3 Mart Perşembe günü kahvaltı yaptıktan sonra üyesi olduğu ve etkinliklerde halk oyunları ekibinin sancaktarlığını yaptığı Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'ne gitti. Bir süre sonra 'Çarşıya gidiyorum' dedi. Dışarı çıktı. Ancak o saatten sonra kendisinden haber alınamadı. Ailesi eve gitmeyince kayıp başvurusunda bulundu. Küçük efe namıyla tanınan Erbaş'ı aramak için dernek üyeleri ve bir kent ayağa kalktı. Jandarma gelen bir ihbarı değerlendirdi. Ekipler, Büyük Menderes Nehri üzerindeki Koçarlı ilçesine bağlı Tekeli Mahallesi Azmak Mevkiinde 'Kısa efenin' cansız bedeniyle karşılaştı. Cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadı. MOBESE kayıtlarında son olarak Menderes Nehri'ne doğru gittiği tespit edilen efenin herhangi bir sorunu olmadığı için intihar ettiği düşünülmediği,kazayla suya düşerek boğulduğu öne sürüldü.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU...
Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan evli ve iki çocuk babası Halil Erbaş, sempatik tavırlarıyla çevresinde çok sevilen birisi olarak tanınıyordu. Tatar Ramazan filminde hapishanede serbest koğuştaki mahkumlarla birlikte kısa bir rol aldı. Aydın'ı ve efelik kültürünü tanıtmak için televizyon dizileri ve filmlerde 'Kısa Efe' olarak da rol aldı. Erbaş, diğer taraftan da 'Kısa Efe' olarak, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almak için araştırma yapmıştı. Ancak, Erbaş'ın cansız bedeninin Azmak Mevkii'nde bir vatandaş tarafından bulunduğu öğrenildi. Acı haber kentte hızla yayıldı. Durumu öğrenenler inanmakta güçlük çekti. Gözyaşları sel olup aktı.



Kazım YÖRÜKCE