'Ellerine' sağlık

40 gün önce çift kol nakil ameliyatı yapılan Mustafa Sağır artık ellerini kullanabiliyor. Parmaklarını oynatıyor, saçını tarıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2016 Güncelleme 14 Mart 2016, 00:00
’Ellerine’ sağlık

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 40 gün önce Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli yapılan 30 yaşındaki Mustafa Sağır, yeni hayatına alışmaya çalışıyor. Antalya'da trafik kazasında hayatını kaybeden Emin Konar'ın kolları 2 Şubat'ta Mustafa Sağır'a nakledildi.

HİÇ SORUN YOK
23 yaşında geçirdiği kaza sonucu kollarını kaybeden genç adam, ameliyattan 12 gün sonra sol el parmaklarını, 40'ıncı günde ise sağ el parmaklarını oynatabildi. Mustafa Sağır, "Allah'ın bana güzel bir hayat sunacağına inanıyorum. Kendimi 23 yaşında hissediyorum. Artık saçlarımı tarıyorum, parmaklarım oynuyor. Kendimi sağlıklı hissettiğimde evlilik düşünüyorum. Bu olayları yaşadıktan sonra ben de organlarımı bağışlamak istiyorum" dedi. Ameliyat sonrası tüm planların istedikleri gibi yürüdüğünü belirten Prof. Dr. Ömer Özkan ise şunları söyledi: Mustafa'nın sağlık durumu ile ilgili hiçbir sorun yok. Önümüzdeki zaman içinde parmaklarında his oluşumu hızlanacak. Her şey güzel ilerliyor.