Babaya son bakış

Nusaybin'de şehit olan Özel Harekatçı Mustafa Çetin, dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Sena'nın babasına son vedası törendeki herkesi ağlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2016 Güncelleme 01 Mart 2016, 01:52
Babaya son bakış

İÇİNDEKİLER

Türkiye şehidine ağladı. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Mustafa Çetin (26) memleketi Konya Ilgın'da vatan toprağına bırakıldı. Gözyaşlarının sel olup aktığı cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ACILI BABA: AĞLAMAYACAĞIM
Siyah elbiseler giyip eşine son görevini yerine getiren Ayşe Çetin (25), şehit eşinin tabutuna sarılıp ağladı. Şehidin vatana emaneti 3 yaşındaki kızı Fatma Sena ise babasının tabutunun yanından bir an olsun ayrılmadı. Zaman zaman şehit babasının tabutuna dokunarak uzun uzun bakan Sena, törendeki herkesi duygulandırdı. Oğlunun tabutunu öpen baba Süleyman Çetin (52) ise "Şerefsizlere inat ağlamayacağım, ayakta duracağım" diye ağıt yaktı. Şehit polis daha sonra gözyaşları arasında vatan toprağına bırakılırken, törene katılan binler "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

YÜREK YAKAN PAYLAŞIM: BABALAR OĞULLARINI GÖMER
Diyarbakır Sur'da teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan (25) için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Çalışkan'ın 5 Ocak'ta çıkan çatışmada yaralandığı, tedavisinin ardından 10 Ocak'ta kendi isteğiyle görevinin başına döndüğü belirtildi. Ankara'da gözyaşları arasında toprağa verilen Çalışkan'ın sosyal medyadan paylaştığı, "Barışta oğullar babalarını gömer, savaşta babalar oğullarını" mesajı ise herkesi etkiledi.

EVLAT ACISINA DAYANAMADI
Adana'da yaşayan Durmuş Ali Ertaş, Van'da geçen Ocak'ta şehit olan oğlu Özel Harekat polisi Önder Ertaş'ın acısına dayanamadı. Acılı baba, önceki gün hayata gözlerini kapadı. Baba Ertaş'ın, ölmeden bir gün önce rüyasında gördüğü oğlunun kendisine "Baba sana bu bayrağı teslim etmeye geldim" dediğini anlattığı öğrenildi.

Halit TURAN