Kabus bitti rüya başladı

27 yıl milli olan Derya Büyükuncu nedeniyle yüzmeden kaçan gençlik, havuza girdi... Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı, 50 metre kurbağalamada 26.67 ile dünya rekoru kırdı, sosyal medya karıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2015 Güncelleme 19 Aralık 2015, 01:35
Kabus bitti rüya başladı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı, Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 50 metre kurbağalama seçmelerinde 26.67 ile gençler dünya rekorunu kırdı. 17 yaşındaki Emre, yarışmaların ilk gününde 47.27'lik derecesiyle erkekler 100 metre serbestte birinci olmuş ve dünya gençler rekorunun 0.07 saniye gerisinde kalmıştı. Yüzme tarihimizin en büyük başarısı olarak gösterilen rekor, akıllara Derya Büyükuncu'yu getirdi. Türk spor tarihinde 27 yıl milli takıma hizmet eden tek Türk sporcusu olan Büyükuncu, 500 Türkiye rekoru kırmıştı. 5 kez olimpiyatta yarışan Büyükuncu, uluslararası havuzdan çıkmayı başaramamıştı.

DERYA, EMRE İÇİN BÜYÜK ŞANS
Survivor ve 'Yok böyle dans' gibi yarışmalarda daha başarılı olan hatta bu organizasyonlar için Dünya Yüzme Şampiyonası'nda iki yarış kaçıran Büyükuncu, devletten maaş alan bir sporcuydu. Devlet bursu ile ABD'ye gönderilen ancak orada aldığı eğitimle yurt dışında gururumuz olmak yerine adeta tatile giden Derya Büyükuncu, aslında Emre için büyük bir şans oldu. Uzmanlar, "Emre Sakçı, gerçekten Türkiye için büyük bir mutluluk. Derya Büyükuncu da, Emre için çok önemli bir örnek. Derya'nın yaptıklarını yapmayıp Michael Phelps veya Ian Torpe olabilir. Bu imkansız değil. Yapması gereken Derya'nın yapmadıkları" dedi. Sosyal medyanın da gündemine oturdu. Başarısıyla Türkiye'yi onurlandıran Emre Sakçı trend topic oldu.

İŞTE O YORUMLAR
Derya Büyükuncu diye biri vardı ya. Türkiye'de aslan, yurt dışında kedi. Helal sana Emre.
Emre bak koçum. Derya'nın hayatını oku. Oku ki, başarılı ol.
Derya, Emre'nin rekorundan sonra bir daha havuza girmeyeceğini açıklamış!
Hala inanamıyorum. Olimpiyatlara yine Derya gider diye korkuyordum.
Güle güle sana. Derya Büyükuncu, Türk milleti için bir daha havuza girme.
Derya yanlış anlama ama evlat olsan bağra basılmazsın. Havuza girme kardeşim, rica ederim.