Film gibi kaçış

Hapis cezası alan Soner Meç ile Mert Ergin, Yunanistan'a firar etti. Yakalanan 2 kaçak, feribota bindirilerek sınır dışı edildi. Denize atlayıp, kendilerini bekleyen sürat teknesiyle kaçan ikili, karaya çıktıklarında polise enselendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2015 Güncelleme 12 Aralık 2015, 01:47
Film gibi kaçış

İÇİNDEKİLER

Yunanistan-Türkiye hattında yaşanan film gibi kaçış, karada bitti. Türkiye'de "Kasten adam öldürmek" suçundan kesinleşmiş 13 yıl 4 ay hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar eden Soner Meç ile uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan 3 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Muzaffer Mert Ergin, Yunanistan'ın Sisam Adası'na firar etti. Ancak iki kaçak bir süre önce Yunan polisine enselendi! Yunanlı yetkililer, sınır dışı edilmelerine karar verilen iki kaçağı, önceki akşam Sisam-Kuşadası feribotuna bindirdi. 2 firari ise Kuşadası Limanı'nda kendilerini bekleyen emniyet güçlerince teslim edilmeden önce filmleri aratmayan bir kaçış planını hayata geçirdi.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ
Meç ve Ergin, Kuşadası'nda bulunan arkadaşlarını arayarak, bir sürat teknesi temin etmesini ve feribot Kuşadası'na yaklaştığında kendilerini karşılamasını istedi. 2 kaçak, feribot Yılancı Burnu açıklarına geldiğinde, diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında, denize atladı. Ardından da bölgede hazır bekleyen sürat teknesine binerek, Yılancı Burnu'na doğru uzaklaştı. Feribottaki vatandaşların ihbarıyla harekete geçen sahil güvenlik ekipleri, deniz polisi ve asayiş ekipleri operasyon başlattı.



FİRAR ÇALILIKTA SONA ERDİ
Sürat teknesinin peşine düşen sahil güvenlik botu, teknenin Pamucak sahiline doğru ilerlediği bilgisine ulaştı. Ancak teknenin, iki kaçağı sahile bıraktığı anlaşıldı. Asayiş ekipleri, kaçakları yakalamak için bölgeyi ablukaya aldı. Bölgeyi karış karış tarayan polisler, kısa sürede Muzaffer Mert Ergin ile Soner Meç'i gizlendikleri çalılıkta yakaladı. Karaya çıkarılan iki kaçak, çıkarıldıkları adliyede tutuklanlandı. 2 firarinin kaçmasına yardım etmek için sürat teknesiyle denize açılan zanlı da gözaltına alındı.

İbrahim UZUN