Cani amcaya müebbet

Şato gibi korunan evde kalaşnikof tüfekle öldürülen 19 yaşındaki Mazlum Demir'in katili amcası 57 yaşındaki Hasan Demir, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2015 Güncelleme 09 Aralık 2015, 16:39
Cani amcaya müebbet

İÇİNDEKİLER

Adana'da 23 Mayıs 2014'te petrol istasyonu ve inşaat firması bulunan işadamı Şuayip Demir'in mahalle dışında 10 dönüm arazi üzerine yaptırdığı, etrafı 3 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili evine gelen kimliği belirsiz bir kişi, bahçede dolaşan Mazlum Demir'i (19) kalaşnikof tüfekle taradı. Genç hayatını kaybetti. Polisin şüphelerini aile içi hesaplaşmaya yöneltti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Ailenin tamamı ve çalışanlardan 100'e yakın kişiden DNA örneği alındı. Yapılan incelemede olayda kullanılan silahın kayışında bulunan biyolojik kalıntının amca Hasan Demir'e ait olduğu belirlendi. Demir olaydan kısa süre sonra yakalanarak tutuklandı. Cani amca hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan dava açıldı. Hasan Demir suçlamaları kabul etmedi. Ölen Mazlum Demir'in babası Şuayip Demir, ise katil zanlısı kardeşinden şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti Hasan Demir'i, kasten öldürme suçundan ömür boyu; öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah ve konut dokunulmazlığı suçlarından ise 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.