Yalı çapkını!

Ermenistanlı Argam A., balıkçı teknesi ile Ahmet Afif Paşa Yalısı'na yanaştı. Hırsızlık şüphesi üzerine gözaltına alındı. Savunması ise şaşırttı: Erivan'da tanıştığım Petek Dinçöz'ü görmek için rıhtıma çıktım..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2015 Güncelleme 08 Aralık 2015, 00:00
Yalı çapkını!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından Ahmet Afif Paşa Yalısı'nda ilginç bir olay yaşandı. Ermenistan vatandaşı Argam A., geçtiğimiz günlerde balıkçı teknesi ile Yeniköy'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na yanaştı. Rıhtıma çıkan şahıs, bahçeye girdiği anda güvenlik görevlilerince yakalandı.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Polis tarafından gözaltına alınan genç hakkında, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan işlem yapıldı. Sarp Sınır Kapısı'ndan bir süre önce ülkeye giriş yaptığı öğrenilen Argam A.'nın çantasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Şahsın daha önce de yalı civarında gezdiği, hatta yalının fotoğraflarını çektiği ortaya çıktı. Sorguya alınan Argam A., Erivan'da tanıştığı şarkıcı Petek Dinçöz ile görüşmek için İstanbul'a geldiği yönünde savunma yaptı. Argam A., Dinçöz'ün Erivan'da kendisine boğazda oturduğunu söylediğini, kendisinin de Beykoz'dan tekneye binip boğaza açıldığını, söz konusu yalıyı görünce de Dinçöz'ün sanarak rıhtımına yanaştığını açıkladı. İş dünyasının ünlü isimleri olan yalı sakinleri Mustafa ve Işık Aşur, Argam A.'dan şikayetçi oldu. Yalıda yapılan incelemede ise çalınan herhangi bir eşyanın olmadığı anlaşıldı. Serbest bırakılan şüpheli hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı.

Dilek YAMAN