Uçaksavar lazım

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa: Rus uçakları ile baş edebilmek için bize uçaksavar gönderin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 24 Kasım 2015, 01:35
Uçaksavar lazım

İÇİNDEKİLER

Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesinde çatışmalar sürerken, saldırılarda 70'den fazla Türkmenin öldüğü bildirildi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ise Türkiye ve koalisyon güçlerine, Türkmen birliklerine acilen uçaksavar göndermeleri çağrısı yaptı.

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR
Mustafa, uçaksavar olmadan, rejim güçlerine destek için hava taarruzu yapan Rus uçaklarıyla baş etmenin zor olduğunu söyledi. Esad güçlerinin Kızıldağ'ı ele geçirmesinden sonra Türkiye sınırı yakınındaki Yamadı bölgesinin de top atışlarının menziline girdiğini belirten Mustafa, Keberli ve Göğdağ'a atış yapıldığını söyledi. Gimam, Zuveyk ve Acısu'nun rejim güçlerinin eline geçtiğini bildiren Mustafa, Rahman Tepeleri'nde direnişin sürdüğünü, Suriye ordusuna zayiat verdirildiğini savundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkmen Dağı'nda savaşan Türkmenleri ziyaret etti. Kartal, "Türkmenler burada yapayalnız, kimseleri yok. Ruslar, İran, Esad, Hizbullah, DHKP-C, PKK ve PYD'ye karşı savaşıyorlar" dedi.




Türkmenlerin elindeki uçaksavarlar yeterli olmuyor.