Tek yol Nişantaşı

Nişantaşı kimlik bunalımına girdi. Geçtiğimiz yıllar yılbaşı kutlamaları için Kraliçe'nin askerlerini kullanıp İngiltere'ye selam duran semt, son dönemde PKK ve HDP desteğiyle ön plana çıktı. Zenginliği ve pahalılığıyla kapitalizmin kalesi, bu yılbaşı için ise komünizmin sembolü kızıl yıldızlar ile süslendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 24 Kasım 2015, 01:29
Tek yol Nişantaşı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un en lüks semtlerinden olan ve en ünlü markaların yer aldığı alışveriş caddeleriyle dünyaca şöhrete sahip olan Nişantaşı bir kez daha kimlik bunalımına girdi. Geçtiğimiz yıllarda belediye başkanı Mustafa Sarıgül tarafından yılbaşı kutlamaları için İngiliz Kraliyet Askerleri'nin heykelleriyle süslenen Nişantaşı, "Kraliçe'nin askerleri" yorumlarına neden olmuştu. Sonraki dönemde terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan HDP'ye destek veren Nişantaşı'nın bu tercihi seçim sandıklarına da taşınmıştı. Nişantaşı ahalisinin HDP ısrarı, PKK terörünün tekrar hortlamasıyla biraz gerilerken, bu kez kapitalizmin İstanbul'daki sembolü sayılan semtte komünizm rüzgarları esmeye başladı.

KİMLİK BUNALIMI
Zengin semtlerin önde gelen merkezi Nişantaşı, yılbaşı süslemelerinde önceki yıllarda kullandığı Fındıkkıran askerleri yerine komünizm ve sosyalizmin sembolü olan "kızıl yıldız" tercihiyle ön plana çıktı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Nişantaşı'nın yılbaşı süslemesi tercihi, son dönemde Türkiye'nin dünya çapındaki patronlarının söylemlerini hatırlattı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir" derken, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da "Kapitalizmin insanileştirilmesi gerek" ifadelerini kullanmıştı. Kapitalizmin yıllardır en önemli temsilcileri olan patronların sosyalizm modasına son olarak Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da eklendi. Eczacıbaşı önceki gün, kapitalizmin insanlık için istenilen sonuçları vermediğini ifade ederek, "Karamsar bir geleceğe karşı değişim zorunlu" diye konuşmuştu. Patronların modasına uyan Nişantaşı, bir kez daha kimlik değişimine gitti.



Beş köşeli kızıl yıldız, sosyalizm ve komünizmin simgesidir. Beş köşe emekçilerin beş parmağını ve aynı zamanda beş kıtayı temsil eder. Yıldızın beş köşesi toplumu sosyalizme taşıyacak beş farklı sosyal grubu da temsil eder. Bu gruplar gençlik, ordu, sanayi işçileri, tarım işçileri ve entelijansiyadır (komünizme ulaşmak için fikir üretmesi gereken sınıf).

2016 BURJUVA DEVRİMİ
Son dönemde patronların kapitalizm eleştirisi ve sosyalizm çağrısı sonrası, Nişantaşı'nın kızıl yıldız ile süslenmesi sosyal medyada günün konusu oldu. İşte o yorumlar:
Şanlı kızıl yıldız Nişantaşı'nda... Teşekkürler Ali Koç.
Ali Koç önderimiz, Nişantaşı kalemiz.
Tek yol City's!
Devrimin başı, yolumuz Nişantaşı...
Ekmek bulamadık pasta yiyoruz...
Elinde Starbucks, ayağında Prada, üstünde Che tişörtü.
Tatlı su sosyalistleri yılbaşı kutluyor.
Berlin , Pekin, Moskova, Havana, Nişantaşı...
2016 Burjuva Devrimi geliyor..
Devrimci karargahımız Nişantaşı...
Ha Nişantaşı ha Moskova.
Adamlar burjuva oldu. Vahşi kapitalist oldu. İngiliz askeri oldu. En son PKK'lı oldu. Şimdi de komünizm.
Son moda devrim Nişantaşı'nda.
Bu yıl haki parka, Che beresi moda olur. Benden söylemesi.
Ali Koç önderimiz, Nişantaşı kalemiz!

HER YIL AYRI MODA
2014: İngiliz askerleri
2015: HDP ve PKK
2016: Komünizm
2017: Sırada ne var?



Mustafa Sarıgül'ün Şişli belediye başkanlığı sırasında Nişantaşı'nı İngiliz askerleri süslemişti.