İntikam yemini!

Suikasta uğrayan Çeçen Mogamed Edelgiriev'in cenazesi dün Fatih Camii'nden kaldırıldı. Cinayeti Rus gizli servisinin işlettirdiğini söyleyen Çeçenler intikam yemini etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2015 Güncelleme 03 Kasım 2015, 00:00
İntikam yemini!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kayaşehir'deki evinin önünde iki kişinin düzenlediği silahlı saldırıda ölen Çeçen Mogamed (Abdülvahid) Edelgiriev (31), dün son yolculuğuna uğurlandı. 2011 yılında Zeytinburnu'nda öldürülen 3 Çeçen'in Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'ndaki mezarlarının yanında toprağa verildi. Edelgiriev ile 3 ağabeyi Emir Kafkasya grubunda Rusya'ya karşı savaştı. Ağabeyleri öldürülen Çeçen direnişçi 2008'de ailesi ile birlikte İstanbul'a geldi. Daha sonra Suriye'deki Ensar ve Muhacir Grubu içinde Esad'a karşı savaştı.



İSVEÇ PLAKALI CİP KULLANIYORDU
Önceki gün, İsveç plakalı Volvo marka cipiyle evine gitti. Otoparkta bekleyen kimliği belirsiz iki saldırgan cipi çapraz ateşe aldı. Omzundan yaralanan Çeçen savaşçı evine doğru kaçmaya başladı. Ancak, iki saldırgan onu başından vurarak öldürdü. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Edelgiriev'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından dün ailesine teslim edildi. İkindi vakti Fatih Camisi'nde cenaze töreninin ardından Kozulu mezarlığına defnedildi. Buradaki Çeçenler ise Abdülvahid'in Rus istihbaratı FSB'nin ya da Kadirov milisleri tarafından öldürtüldüğünü öne sürdü. Ayrıca, 8 Ekim 2011 tarihinde Çeçenistan'ın eski Şeyhülislamı Şemsettin Batukaev'e yönelik suikasti yapan kişiyi Abdülvahid'in yakaladığı için hedefte olduğu ifade edildi. Cinayeti ise El Muhaberat'ın işlediği iddia edildi.

Deniz DERİN