Suikast!

Bir Çeçen cinayeti daha! Rusya'nın Çeçenistan'ı işgaline karşı çıkan Emir Kafkasya Grubu'nda savaşan ve 2008'de Türkiye'ye gelen Georgiy Kamayev, dün Başakşehir'de suikasta uğradı. Olaya tanık olan eşi gözyaşlarına boğuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2015 Güncelleme 02 Kasım 2015, 00:00
Suikast!

İÇİNDEKİLER

İstanbul seçim günü Çeçen cinayetine sahne oldu! Başakşehir'de otomobiliyle otoparkına giren Çeçen Georgiy Kamayev (31), iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Emir Kafkasya Grubu'nda Rusya'ya karşı savaşan ve 2008'de Türkiye'ye gelen Çeçen Kamayev (31), Kayaşehir 10. Bölge'de oturuyordu. Dün öğle saatlerinde yabancı plakalı Volvo marka cipiyle evinin otoparkına girdi.

VURULDU ANCAK KAÇTI
O sırada Kamayev'e, iki kişi aracının yan camından silahla ateş etti. Çeçen savaşçı omzundan yaralanarak otopark içinde kaza yaptı. Daha sonra aracından inip, oturduğu apartmana kaçmaya çalıştı. Çeçen savaşçının ölmediğini gören saldırganlar, arkasından koştu. Blok önünde başına ateş ederek Kamayev'i öldürdü. Silah sesleri üzerine binada oturanlar, polise haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans geldi. Polis çok sayıda boş kovan ve 2 adet bıçak buldu. Kamayev'in eşi sinir krizi geçirdi. Polis ise saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.


Georgiy Kamayev'in evli olduğu ve çatışmada ölen bir arkadaşının oğluna baktığı öğrenildi. Cinayetin ardından bölgede oturan çok sayıdaki Çeçen olay yerine gelerek polise bilgi verdi. Polis ise cinayetin özellikle seçim günü planlandığını, iki saldırganın uzun saatler evin otoparkında Kamayev'in gelmesini beklediğini tespit etti.

SIR CİNAYETLER

Türkiye son yıllarda Çeçen cinayetleri ile sarsıldı! 26 Şubat 2009'da İstanbul Zeytinburnu'nda Ali Osaev adında bir Çeçen komutan, susturuculu tabancayla vuruldu. 2011'de de yine Zeytinburnu'nda aynı yöntemle 3 Çeçen Bergkhaz Musaev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amriev de öldürüldü. 22 Mayıs 2013'te de Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara'da uğradığı silahlı saldırıya uğradı. 7 Ekim 2011'de Çeçenistan eski Şeyhülislamı Şemseddin Batukayev suikaste uğradı. Albay Gazhi Edilsultanov da Eylül 2008'de Başakşehir'de suikasta uğramıştı.

SURİYE'DE DE SAVAŞTI
Çeçenler tarafından Mogamed Edelgriev ismi ile tanınan, Georgiy Kamayev'in 3 abisinin Çeçenistan'da savaşta öldürüldüğü ortaya çıktı. Kısa süre önce Türkiye'ye Suriye'den giriş yapmış. Suriye'de Esad'a karşı Ensar ve Muhacir grubu ile birlikte savaşmış. Eşinin eski kocası şehit düştüğü için evlenmiş 2 çocuğuna babalık yapıyormuş.

Deniz DERİN