O eski halinden eser yok şimdi!

Akaryakıt ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Denizlili işadamı Erdoğan İyilikçi iflas etti. 50 milyon liralık servetini kaybetti. Ancak umudunu yitirmedi. Bin liralık emekli maaşıyla geçinemeyince 'sokak çorbacısı' işine girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 00:00
O eski halinden eser yok şimdi!

İÇİNDEKİLER

Bir zamanların milyoner işadamı Erdoğan İyilikçi (66), tüm servetini kaybetti. Sokaklarda çorba satarak hayata tutunmayı seçti. 45 yıl önce iş hayatına atılan Denizlili işadamı İyilikçi, bir akaryakıt firmasının bayiliğini aldı. Zamanla işini büyüterek inşaat sektörüne de atıldı. Denizli'nin sayılı işadamları arasında ününe ün kattı.

MÜCADELEYİ BIRAKMADI
O dönemde renkli bir hayatı olan, yurt dışı seyahatlerine çıkan, tanınmış sanatçı ve politikacılarla aynı fotoğraf karelerinde yer alan İyilikçi'nin bir süre önce işleri bozuldu. Sahibi olduğu çok sayıda daire, dükkan, arsa ile akaryakıt istasyonunu kaybeden İyilikçi, iflas etti. Piyasadan hala tahsil edemediği 20 milyon lira alacağı olduğunu belirten İyilikçi, bin liralık emekli maaşıyla geçinemedi. Bunun üzerine çorba satma işine girişti. İyilikçi evinde yaptığı işkembe, kelle paça ve ezogelin çorbasını çevredeki esnaf ve kendisini tanıyan vatandaşlara satarak geçinmeye başladı. Servetini yitirdiğini ancak umudunu kaybetmediğini söyleyen İyilikçi, "Sokak Çorbacısı isminin patentini almak için başvuru yaptım. Sokaklarda çorba satmanın utanılacak bir durumu yok. Hayat mücadelesini bırakmamak gerekiyor. Zamanla işlerimin daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.



PES ETMEDİ
Denizlili işadamı Erdoğan İyilikçi, akaryakıt ve inşaat işleriyle uğraştı. Cemiyet hayatında boy gösterip, eğlenceli fotoğraf karelerinde yer aldı. Ancak işleri bozulunca, elinde avucunda ne varsa kaybetti. Eski gösterişli halinden eser kalmayan işadamı, tüm zorluklara rağmen pes etmedi. Sokakta çorba satarak, hayat mücadelesine kaldığı yerden devam etti.