7 saatte 16 deprem

Antalya'da yaşanan 5.2'lik deprem vatandaşlarda büyük korku ve paniğe yol açtı. Bu depremin ardından Ege de beşik gibi sallandı. 7 saatte meydana gelen 16 sarsıntı endişe yarattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2015 Güncelleme 08 Ekim 2015, 00:56
7 saatte 16 deprem

İÇİNDEKİLER

17 Ağustos 1999'daki deprem felaketinde çok canlar yitip gitti. Tüm Türkiye büyük bir acıyla sarsıldı. Ardında derin izler bıraksa da, deprem ülkesi olduğumuz gerçeği maalesef geçen yıllarla birlikte hafızalardan silindi.

3 SANİYE DAHA SÜRSEYDİ...
Önceki akşam Antalya'da meydana gelen 5.2'lik deprem acı gerçeği tokat gibi yüzümüze vurdu. Demre'de gece 00:27'de yerin 34.92 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde can ve mal kaybının yaşanmaması sevindirdi. Merkez üssü Demre'nin Üçağız Mahallesi olan depremde vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kumluca İlçesi'nde bir beyaz eşya mağazasında çalışan Kazım Kapu, "Bir anda dolapların hareket ettiğini gördüm. Deprem yaklaşık 30 saniye sürdü. Dışarıya çıktığımda Kaldırım taşları yerinden oynadı" dedi. Depremin şiddetiyle çok korktuklarını belirten Kemal Yıldırım ise, "Binalar 1 metre sağa sola gidip geldi. Deprem 3 saniye daha sürseydi binalar kesinlikle yıkılırdı" şeklinde konuştu.

EN ÇOK MUĞLA SALLANDI
5.2'lik deprem sonrası büyüklükleri 1.8 ile 2.8 arasında değişen 12 artçı sarsıntı yaşandı. Ege de beşik gibi sallandı. 7 saatte Ege'de 16 sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıların çoğunluğu Muğla'da kaydedildi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, sadece Muğla'da 7 saatte 8 yer sarsıntısı oldu.

'ALARM SİSTEMİ KURULMASI ŞART'
Deprem uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege'de artan bir aktiviteye dikkat çekerek, "Alarm sistemini kurmak lazım" dedi. Büyük deprem olma olasılığının yüksek olduğunu ama son depremlerin öncü sayılamayacağını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu: "Ege ve Akdeniz'in etkinliği artarak devam ediyor. Kıyı şeridinde enerji görülüyor. Tarihe baktığımızda insanın canını sıkacak nitelikte bunlar. Doğru olan alarm sistemini kurmaktır."