Hanımköy

Amasya'nın Karatepe Köyü'ndeki erkekler evlerinde bayram temizliği yapıp, fırında ekmek ve çörek pişirirken; kadınlar her Salı günü yaptıkları gibi lokalde buluşup okey oynandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2015 Güncelleme 24 Eylül 2015, 00:00
Hanımköy

İÇİNDEKİLER

Kim demiş 'temizlik kadın işi' diye... Amasya'nın Karatepe Köyü'ndeki erkekler, haftanın bir günü de olsa evlerini dip-köşe temizleyip, eşlerini rahatlatıyor; herkese örnek oluyor. İtalya'da 32 yıl çalıştıktan sonra köyüne muhtar olan Rumi Erikçi'nin girişimleri sonucu başlayan kadınlar günü uygulamasıyla her Salı köy lokalinde buluşan kadınlar okey oynayıp, çay içip, kitap okuyarak günlerini geçirirken, erkekler ev işlerini yapıyor. 100 haneli köyün erkekleri evlerini temizleyip, fırında ekmek yaparken, kadınlar ise lokalde eğleniyor.


Salı günleri ev işini eşlerine bırakan kadınlar, köy lokalinde toplanıp gönüllerince eğleniyor.

'KADIN-ERKEK HEPİMİZ EŞİTİZ'
Fırında ekmek pişiren 47 yaşındaki 2 çocuk babası Hilmi Çopur, "Ekmek yaptık. Çörek yaptık. Fırına sürdük, koyduk. Bizde yan gelip yatmak yok. Kadın, erkek hep beraber eşitiz" dedi. Evini süpüren 60 yaşındaki Ali Çorumlu da, "Hanımlara yardım ediyoruz. Bayram önü temizliği bu. Hanımlar lokalde, biz de ev temizliği yapıyoruz" diye konuştu.