Gamze kanatlandı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Hanım'ın tek rakibi 'Emlak Kralı' Donald Trump... Gamze İlgezdi'nin son olarak Four Winds (Kanat) Rezidans'ın 18. katını satın aldığı, 349, 151 ve 155 metrekarelik üç daireyi birleştirerek tek bir daire haline getirdiği ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2015 Güncelleme 07 Ağustos 2015, 01:50
Gamze kanatlandı

İÇİNDEKİLER

Ataşehir'i talan eden Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi, tarih yazmakta kararlı... "Ben 657'ye tabi bir devlet memuruyum. Birikimlerimin hesabını düzenli olarak İçişleri Bakanlığı'na sunuyorum. İstanbul'da artık standart hale gelen milyonlarca rezidans daireden birinde oturmamı nasıl rüşvetle açıklarsınız. Linç kampanyası başlatan onların paralı askerleri kadar gördük ki Mustafa Kemal'in yürekli evlatları da varmış" diyen Gamze İlgezdi'nin tek rakibinin Emlak Kralı Donald Trump olduğu ortaya çıktı. TAKVİM, Bayan İlgezdi'nin Kadıköy'de satın aldığı süper lüks üç daireye ilişkin önemli ayrıntılara ulaştı. Four Winds Rezidans'ın 18. katın tamamını satın alan Gamze İlgezdi'nin, 349, 151 ve 155 metrekarelik üç daireyi birleştirerek 655 mekrekarelik tek bir daire haline getirdiği, 12 milyon 350 bin dolarlık üç dairenin iç döşemesine 8 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı. İstanbul'un en görkemli binalarından biri olarak Kadıköy'deki Four Winds kulelerinde daire fiyatları milyon dolarlar üzerinde. 4+1 daireler 4 milyon 350 bin, 3+1 daireler 3 milyon 600 bin, 2+1 daireler 2 milyon 750 bin, 1 +1 daireler ise 1 milyon 600 bin dolar.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLÜMÜ
Gamze İlgezdi, dairedeki eşyaların kalitesini de beğenmediğini belirterek, özel mobilyalar ve eşyalar talep etti. Gamze İlgezdi'nin talepleri doğrultusunda, 18'inci katta bulunan üç daire, aralarında bulunan duvarlar yıkılarak tek daire haline getirildi. Tadilat sonrası, oluşan 270 metrekarelik dev bir oturma salonu, 78 metrekare mutfak, 38 metrekare banyo elde edildi. İlgezdi'lerin isteği doğrultusunda dairenin girişine yapılan 50 metrekarelik özel güvenlik ve görevli çalışma bölümüne, binada oturan komşulardan bazıları itiraz etti. Ancak müteahhit firma yetkililerinin devreye girmesiyle, komşuların isyanı bastırıldı.

SÜPER LÜKS DAİREDE YOK YOK
İşte Gamze Hanım'ın dairesini özel kılan ayrıntılar:

270 metrekare oturma salon
38 metrekare banyo
78 metrekare mutfak
Daire girişinde, 50 metrekarelik güvenlik ve görevli bölümü
5 adet Versace marka koltuk takımı
Özel yatak odası ve havuz yatak
Akıllı kapılar
Samanyolu Galaxy salon sistemi
Sese duyarlı müzik sistemi
Ev sineması sistemi
İtalyan granitler



MOBİLYALAR VERSACE
Gamze
Hanım'ın istekleri bitmek tükenmek bilmiyordu. Hamze Hanım, tadilat bittikten sonra, özel evine, diğer dairelerden farklı olarak özel mobilya alınmasını ve elektronik aksamlar yapılmasını da talep etti. Özel daireye, Versace'den 5 adet özel mobilya takımı alındı, yatak odasına özel havuz yatak yaptırıldı. Kapılar akıllı sistemlerle güvenlik altına alındı. Ayrıca salon ve bina içerisinde ses sistemiyle özel olarak çalışan müzik sistemi ve ev sineması kuruldu. Yerlere döşenen özel granit kaplamalar da İtalya'dan getirildi. Gamze Hanım'ın beğenmediği granitler kırıldı, yenileri döşendi.



4 MİLYON DOLAR İSKONTO
Devasa büyüklüğü ve teknolojisiyle bir saray konforuna sahip olan özel rezidans katının ekstra düzenlemesi için 8 milyon dolar para harcandı. Tüm yeni düzenlemelerle birlikte 20 milyon 350 bin dolar tutan rakamda indirim yapılması için eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami öztürk devreye girdi. Toplam bedelden 4 milyon dolar indirime gidildi. Dairenin 16 milyon 350 bin dolarlık son fiyatı, Battal İlgezdi tarafından nakit olarak ödendi.

BAŞKONSOLOS: ABARTILI!
Aynı günlerde, ABD Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter için daire arıyordu. Elçilik görevlilerine örnek olarak, Gamze İlgezdi'nin 18'inci kattaki dairesi gösterildi ve "İsterseniz aynısından size de yapabiliriz" teklifi götürüldü. Başkonsolos Charles Hunter, İlgezdi'lerin dairesini gezdi ancak, "Burası çok abartılı" diyerek, daha mütevazı bir daire talebinde bulundu. ABD Büyükelçiliği, Başkonsolos için Four Winds'ten, 655 metrekarelik daire yerine, 155 metrekarelik daire satın aldı.

Zeynel YAMAN