Cilo beach

Bir zamanlar çatışmaların odağında bulunan Cilo Dağı, çözüm süreciyle güvenli hale geldi. Silah seslerinin eksik olmadığı bölgede , şimdi ise özgürlüğe atılan kulaç sesleri duyuluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2015 Güncelleme 20 Temmuz 2015, 00:00
Cilo beach

İÇİNDEKİLER

Çözüm süreciyle beraber Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle yasaklanan alanlar turizme açıldı. Yerli ve yabancı turistler bölgeye akın etti. Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun ve Eskişehir'den Hakkari'ye gelen 21 kişilik grup ise Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu'nun eşliğinde tırmandıkları Türkiye'nin ikinci en yüksek zirvesi olan Cilo Dağı'nda önceki gün kamp kurdu. Havaların ısınmasıyla dağa tırmananlar, yorgunluklarını zirveye çok yakın noktadaki Sat Gölleri'nde yüzerek attı. Henüz erimeyen kar örtüsü ve rengarenk çiçekler arasında gölün maviliklerinde yüzen dağcılar, el değmemiş doğada bir taraftan özgürlüğe kulaç atarken, bir taraftan da Ege, Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüler sergiledi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
Kulüp Başkanı Tansu, "Yaz boyunca yaptığımız faaliyetlerde en çok ilgiyi, irili ufaklı 28 gölden oluşan Sat Gölleri çekiyor. Kamp alanımızda da 12 göl var. Buraya gelen dağcılar ve doğaseverler çoğunluğu kar suları ile oluşan bu göllerde yüzmenin keyfini çıkarıyor. Bizler de Hakkari'nin ve bölgenin el değmemiş doğasını tanıtmak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz" dedi.