20 saatlik mucize

Uşak'ta 6 aylık halime Naciye Karataş, hayvanlarını aradığı ormanlık alanda kayboldu! 20 saat sonra mucize eseri sağ bulunan genç kadın ve karnındaki bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2015 Güncelleme 14 Haziran 2015, 00:00
20 saatlik mucize

İÇİNDEKİLER

Çifte mucize! Uşak Yazıtepe Köyü'nde besicilikle uğraşan 23 yaşındaki Şerif Ahmet Karataş ve eşi Naciye Karataş dün ormanlık alana hayvanlarını otlatmaya götürdü. Bir süre sonra sürüdeki bazı hayvanların eksik olduğunu fark eden Karataş çifti, farklı yönlere gidip, aramaya başladı. Hayvanları bulamayan Şerif, sürünün yanına döndüğünde eşinin henüz dönmediğini görüp, bu defa eşini aramaya çıktı. Ancak, bir sonuç alamayan koca, köylülerden yardım istedi. Geç saatlere kadar yapılan aramalara rağmen genç kadın bulunamadı. Bunun üzerine jandarmaya haber verildi.

İZ KÖPEĞİ BULDU
Jandarma köylülerle daha geniş çaplı bir arama-kurtarma çalışması başlattı. Uşak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinden yardım istendi. Aramalar sabaha kadar sürdü. Genç kadın, sürünün bulunduğu yerin 2 kilometre ilerisinde iz takip köpeği tarafından 20 saat sonra yarı baygın halde bulundu. Talihsiz kadın hemen hastaneye kaldırıldı. Karataş ve karnındaki bebeğinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Eşine kavuşmanın sevincini yaşayan Şerif Ahmet Karataş, "Sağ-salim kendisini bulduk. Arama-kurtarma çalışmalarına katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.