SatmıyoRus!

İcralık olan Mardan Palace ile ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Otelin sahibi Rus işadamı İsmailov, son anda 100 milyon dolarlık borcunu ödeyeceğini taahhüt edince satış ihalesi iptal edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2015 Güncelleme 04 Haziran 2015, 00:00
SatmıyoRus!

İÇİNDEKİLER

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, 2009 yılında Antalya'nın Aksu İlçesi'nde Mardan Palace'ı hizmete açtı. 1.5 milyar dolar harcanarak yapılan süper lüks otelin açılışına ise Monica Belluci, Richard Gere, Mariah Carey ve Sharon Stone gibi Hollywood yıldızları katıldı.

SON DAKİKA GÖLÜ
2010 yılında "dünyanın en iyi lüks oteli" seçilen Mardan Palace, bankaya olan milyonlarca dolar borç nedeniyle icralık oldu. Gözler ise dün gerçekleşmesi beklenen satış ihalesine odaklandı. Ancak Antalya'nın en pahalı otelleri arasında yer alan Mardan Palace'ın, Antalya 4. İcra Müdürlüğü'ndeki satış işleminde yeni bir gelişme yaşandı. Aksu ilçesinde Kundu turizm bölgesinde yer alan otel binası 650 milyon lira, içindeki villalar için ise 69 milyon 750 bin lira muhammen bedelle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace'ın satılmasından vazgeçildi. Tek bir firmanın katıldığı icradan satış ihalesi, alacak vekilinin son andaki talebiyle düşürüldü. Otelin sahibi İsmailov'un, ihaleden dakikalar önce alacaklı bankaya 100 milyon dolarlık borç ödeme taahhüdünde bulunması nedeniyle ihalelin iptal edildiği belirtildi.