Kanlı hesaplaşma seçimden sonra

Vedat Şahin cinayetinde 11 şüpheli için ağırlaştırılmış müebbet istendi. Hollanda medyası, Şahin ve Sarallar çetesinin seçim sonrası kozlarını paylaşacağını yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2015 Güncelleme 03 Haziran 2015, 01:50
Kanlı hesaplaşma seçimden sonra

İÇİNDEKİLER

İstanbul Nişantaşı'nda mafya babası Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile korumalarından Ferdi Topal'ın hayatını kaybettiği, Enver Aydın'ın ise yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 86 sayfalık iddianamede, cinayeti tasarlayarak gerçekleştirdikleri tespit edilen silahlı suç örgütü kurucusu ve yöneticisi Yakup Kerem Saral'ın liderliğindeki 11 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

HAZIRLIK YAPIYORLAR
Aralık 2014'teki saldırıda, şüpheliler Hasan Erdem ve Yaşar Sarar'ın lojistik ve ekonomik destek sağladığı, Mert Genç'in Yakup Kerem Saral ile birlikte hareket ettiği, Özkan Korkut, Hurşit Aydın ve İlhan Kurt'un eylemi gerçekleştirdiği, Ender Doğan'ın aracı kullandığı, Nesim Denizci'nin eylemin tamamlandığını "Abi sigarayı bıraktım" şeklinde Yakup Kerem Saral'a haber verdiği anlaşıldı. Öte yandan ucu Hollanda'ya kadar uzanan hesaplaşmanın seçim sonrasında kanlı olacağı iddia edildi. Hollanda medyası, Şahin ve Sarallar'ın hazırlık yaptığını, seçim sonrası kan gövdeyi götüreceğini yazdı. Bu iddiaların kaynağı ise belirtilmedi.