Cankurtaran iyilik

Tedavisi olmayan hastalığın pençesinde kıvranan Azra için toplanan para, Öykü'ye umut oldu. Azra'nın ailesi 11 yaşındaki Öykü'nün ilik nakli için ihtiyaç duyulan parayı bağışladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2015 Güncelleme 16 Mart 2015, 00:00
Cankurtaran iyilik

İÇİNDEKİLER

İnsan hayatı sürprizlerle dolu. Derya- Mehmet Cunduz çifti, 2 yaşındaki kızları Azra'nın amansız bir hastalığa yakalanmasıyla en kötü sürprizi yaşadı. Ama ne tasadüftür ki, 11 yaşındaki Öykü'nün yaşama şansı, bu çiftin karşısına çıkmasıyla arttı. Antalya'da yaklaşık 1 yıl önce "enzim eksikliği" olarak tanımlanan "Tay-Sachs" hastalığı teşhisi konulan Cunduz çiftinin tek çocukları Azra için İstanbul'da eczacı teknisyenleri tarafından oluşturulan Şifa Niyetine Tiyatro ekibince oyun sahnelendi. Oyundan elde edilen gelir, Azra'nın tedavisinde kullanılmak üzere Cunduz ailesine teslim edildi. Ancak Cunduz çifti, İstanbul'da ilik nakli bekleyen 11 yaşındaki Öykü Geçermiş'in ailesi Sebahat-Cenk Geçermiş çifti ile tanıştı.

DONÖR BULUNDU AMA PARA YOK
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan ve geçen yıl Haziran ayında vücudunda oluşan morluklar nedeniyle gittiği hastanede kemik iliği yetmezliği olarak nitelendirilen miyelodisplastik sendrom (MDS) teşhisi konulan Öykü'nün tedavisi için ilik nakli önerildi. Yaklaşık 8 ay tedavi gören Öykü için donör Almanya'da bulundu ancak ekonomik sıkıntı yaşayan aile tedavi masrafını karşılayamadı. Almanya'daki donörün bedelini ödeyebilmek amacıyla borçlanan Geçermiş ailesinin imdadına Azra bebeğin ailesi yetişti.

ÖYKÜ'NÜN TEDAVİSİNE BAŞLANDI
İstanbul'daki tiyatro oyununda Öykü'nün ve ailesinin yaşadığı sıkıntıları öğrenen Azra'nın anne-babası, duruma duyarsız kalamadı. Aile, Azra için toplanan geliri tiyatro ekibinin de görüşünü alarak Öykü'ye bağışlama kararı verdi. Azra bebek için toplanan yaklaşık 4 bin 500 lira, Öykü'nün tedavisinde kullanılmak üzere aileye teslim edildi. Öykü'nün tedavisine de Almanya'dan gelen donör ile Ege Üniversitesi Hastanesi'nde başlandı.