Tecavüz zinciri

16 yaşındaki lise öğrencisi genç kız Facebook'ta kabusuyla tanıştı. Önce sanal alemden gelen gencin, 2 yıl boyunca da tehditle 16 kişinin tecavüzüne uğradı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2015, 00:00
Tecavüz zinciri

İÇİNDEKİLER

Adana Seyhan'da lise öğrencisi Y.G. (16), 12 yaşındayken 2011 yılında Facebook'tan Can Ç. (22) ile tanıştı. Ardından yüz yüze görüşmeye başladı. 2014 yılında Can Ç., kız çocuğuna tecavüz etti. Bir süre sonra Y.G.'ye Facebook, Twitter ve cep telefonu üzerinden "Elimizde senin Can Ç. ile görüntülerin var, birlikte olmazsan bunu internettenyayarız" diyerek tehdit mesajları almaya başladı. Korkan kız çocuğu, iki yıl boyunca 16 kişiyle zorla birlikte olmak zorunda kaldı. Ancak tehditlerin bir türlü sonu gelmedi.

ÖĞRETMENİ FARK ETTİ
Bunalıma giren ve okulda içine kapanan kız çocuğunun bu durumunu rehber öğretmeni fark ederek yanına çağırdı. Kız çocuğu ağlayarak yaşadıklarını öğretmenine anlattı. Bunun üzerine öğretmen, kız çocuğunun ailesini okula çağırdı. Aile hemen polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçip kız çocuğunun telefon, Twitter ve Facebook adreslerini inceleyerek tehdit edip tecavüz eden 16 kişiden 8'ini yakaladı. Polis, zanlıları emniyete getirerek sorguya aldı. Zanlılar tecavüz etmediklerini kız çocuğunun kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini, görüntüyü de kız çocuğunun kendisinin çektiğini savundu. Bu arada, Y.G.'ye 14 yaşında tecavüz eden ve görüntüyü çektiği ileri sürülen şahsın üniversitede okuduğu, yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan Orkun K. (22), Uğur S. (21), Kaan S. (21), Eyüp Ç. (19), Engin K. (24), Halil İbrahim G. (21), A.K. (17) ve E.C.D. (17) daha sonra adliyeye sevk edildi.