Mucize kaya

Bozdağ'da mahsur kalan dağcılar, iki kayanın arasına sığınarak ölümden döndü. Dağcılar, 15 saat sonra kurtarılabildi. Ölüm kalım savaşı veren 19 kişinin ailelerine kavuşup, kucaklaşmalarında duygulu anlar yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2015 Güncelleme 10 Şubat 2015, 00:00
Mucize kaya

İÇİNDEKİLER

İzmir Ödemiş'teki Bozdağ'da mahsur kalan 19 dağcı 15 saat sonra kurtarıldı. Bozdağ'da hafta sonu 14'üncüsü düzenlenen Dağcılık Şenliği'ne katılan çok sayıda dağcı, son gün gruplar halinde zirve yapmak istedi. Mevsim Dağcılık Kulübü üyesi 19 kişi, dönüş yapanların tipi uyarısına rağmen zirveye çıktı. Ancak, saat 15.00 sıralarında dönüş yolunda mahsur kaldı. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Çoğu tecrübesiz olan dağcılar, iki kayanın arasına sığındı. Donmamak için birbirlerine sarılan ve uyumamaya çalışan dağcılar, sabah 05.00'da Ege Dağcılık Kulübü üyesi 4 profesyonel dağcı tarafından bulundu. Denge kaybı yaşayan rehber Şerif Ağlıç, helikopterle taşınırken, diğer 18 kişi yürüyerek dağdan indi. Saat 09.00 sıralarında ise endişe içinde bekleyen yakınlarıyla kucaklaşan dağcılar büyük sevinç yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Meteorolojiden yapılan uyarılara dikkat edilmesi gerekiyor. Dağa çıkacak arkadaşlar, pikniğe gider gibi gitmemeli, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeli" dedi.

TECRÜBESİZLERDİ
Ege Dağcılık Kulübü'nden Emrah Kambur, "Sesimizi duyduklarında çok sevindiler. Tecrübesiz bir ekipti." dedi. Öte yandan, öğretmen Dürdane Seringeç (48) tırmanıştan dönerken ayağı buzun üstünde kaydı. Çeresiz kadın, 200 metre kayıp dereye düştü. Kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Seringeç, için görev yaptığı Göztepe Kız Meslek Lisesi'nde tören düzenlendi.