Bir garip başvuru

Şizofreni hastası genç 'annem kayıp' diye polise başvurdu. Daha sonra acil servisi arayıp 'annemi ölü buldum' dedi. Yaşlı kadının kesin ölüm nedeni ise otopside belli olacak!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2015 Güncelleme 10 Şubat 2015, 00:00
Bir garip başvuru

İÇİNDEKİLER

Konya'da oturan 19 yaşındaki Orçun İlhan Başoda, önceki gün polis merkezine giderek, birlikte yaşadığı annesi Asuman Başoda (50) için kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler, yaşlı kadının bulunması için çalışma başlattı. Ardından eve giden Orçun İlhan Başoda, bir süre bilgisayarda arkadaşlarıyla sohbet etti. Orçun İlhan Başoda, daha sonra 112 Acil Servis'i arayıp annesi Asuman Başoda'yı tuvalette baygın halde bulduğunu söyledi. Sağlık ekipleri, yaşlı kadını koridorda yarı çıplak halde buldu. Boynunda ve parmaklarında morluklar olan Başoda'nın öldüğü belirlendi.

KORİDORA TAŞIDI!
Orçun İlhan Başoda, annesini Asuman Başoda'yı tuvalette bulduktan sonra koridora taşıdığını belirtti. Başoda'nın çelişkili ifadeleri üzerine binanın güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Asuman Başoda'nın, son bir gündür görüntülerde olmadığı ve en son iki gün önce görüldüğünü tespit etti. Asuman Başoda'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Morguna kaldırıldı. Başoda'nın kesin ölüm nedeninin de yapılacak olan otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi. Şüphe üzerine gözaltına alınan şizofreni hastası Orçun İlhan Başoda, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.