Katil görümce

Yaşları 18'den küçük olan kuzenler arasında yaşanan basit bir tartışma cinayetle sonuçlandı. Aile büyükleri arasında çıkan kavgada, görümce, yengesini mutfakta bıçaklayarak öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2015 Güncelleme 08 Şubat 2015, 00:00
Katil görümce

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL Beykoz'da 31 Ocak Cumartesi akşamı vatandaşlar, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak kavga yaşanan bir evden çığlıkların yükseldiğini, bir kadının can havliyle bağırarak yardım istediğini söyledi. Olay yerine gelen polisler, kapısı açık olan daireye girdi. Dairenin mutfağında kanlar içerisinde yerde bulunan 35 yaşındaki iki çocuk annesi Ayşe Karaca hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

YENGEYLE ANLAŞMAZLIK VARDI
Polis, Ayşe Karaca'yı 32 yaşındaki görümcesi Gülistan S.'nin öldürdüğünü belirledi. Üç çocuk annesi olan Gülistan S.'nin eşi Tarık S.'nin de cinayetle sonuçlanan kavga esnasında olay yerinde olduğunu tespit eden polisler zanlıları kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Karı-koca sorguya alındı. Cinayete neden olan kavganın, akraba olan iki ailenin yaşları 18'den küçük olan çocukları arasında yaşanan basit bir tartışmadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden katil zanlısı Gülistan S., "Olay günü çocuklarımla ağabeyimin çocukları arasında tartışma çıkmış. Yengem çocuğuma vurmuş. Evlerimiz yakın olduğu için iş yerinden çıkınca ağabeyimin evine gittim. Kocam da geldi. Evde olan yengem ile tartıştık. Tartışmamız büyüyünce sinirlendim ve kendimi kaybettim" dedi. İddialara göre iki tarafın arasında geçmişe dayalı bazı anlaşmazlıklar nedeniyle husumet vardı.

KANLAR İÇİNDE
Zanlı Gülistan S.'nin eşi Tarık S. de eşinin anlattıklarını doğruladı. Çocuklar arasında çok basit bir tartışma yaşandığını belirten Tarık S., "Eve gittikten sonra eşim ile tartışmaya başladılar. Mutfağa doğru yürüdüler. Ne olduysa orada oldu. Kavga çıktı. Sesleri duyduğumda mutfağa koştum. Ayşe kanlar içerisinde yerde yatıyordu" dedi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Gülistan S. tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.

Emir SOMER