Ölüm doktoru

Ters aort damarı ile doğan Asya'yı 4 yaşına kadar ameliyat etmeyen ünlü cerrah Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu'nun ihmali, minik yavruyu öldürdü. Gözüyaşlı aile suç duyurusunda bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2015 Güncelleme 03 Ocak 2015, 02:20
Ölüm doktoru

İÇİNDEKİLER

Doktor hataları yüzünden yaşanan can kayıplarına bir yenisi daha eklendi. 4 yaşındaki Asya, Türkiye'nin ünlü cerrahlarından birinin para hırsı ve ihmali yüzünden hayatını kaybetti. Elif-Muzaffer Gökmen çifti, soluğu savcılıkta aldı. Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu'nu, ihmal nedeniyle Asya'nın ölümüyle suçlayan aile, adaletin yerini bulmasını istedi.

SEZER ŞİKAYET ETMİŞTİ
Daha önce bıçak parası aldığı gerekçesiyle 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından hakkında soruşturma başlatılan ve 6 ay görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. Paşaoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na bilinçli taksirle adam öldürme ve görevi ihmal sonucu Asya'nın ölümüne neden olmaktan dolayı suç duyurusunda bulunuldu. Aile, ters aort damarı ile doğan kızlarının 15 günlükken ameliyat edilmesi gerekirken Prof. Dr. Paşaoğlu'nun, özel muayenehanesinde takibe alarak ameliyatı sürekli ertelediğini ve 4 yılda yaklaşık 20 bin TL muayenehane ücreti aldığını iddia etti. 25 Mart 2014 tarihinde Asya'nın Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleşen ameliyatında aileye kendisinin ameliyatı gerçekleştireceğini bildirmesine rağmen Prof. Dr. Paşaoğlu ameliyata girmedi.

YOĞUN BAKIMDA 100 GÜN
Yerine giren doktor yanlışlıkla anadamarı kesti. Damardan fışkıran kanı parmak basarak durdurmaya çalışmasıyla ana arter damarda büyük hasar oluştu. Bunun üzerine ameliyathaneye gelen Prof. Dr. Paşaoğlu, fışkıran kan yüzünden yırtılan deliği göremediği için kalbin durdurularak tüm kanın boşaltılması, hastanın kafasının buz kalıpları yerleştirilerek -18 dereceye kadar soğutulmasını istedi. Hasar gören damarı onardı ancak asıl ameliyatı yapmadı. Aileye sadece Asya'nın dokuları hassas olduğu için operasyonun yapılamadığı bilgisi verildi. 100 gün yoğun bakımda yatan Asya ne yazık ki, hayatını kaybetti. Ailenin şikayeti üzerine YÖK inceleme başlatma kararı aldı.

200 BİN DOLAR İSTEDİ
Evlat acısıyla sarsılan Elif- Muzaffer Gökmen çifti, Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu'nun ameliyatı özel hastanede yapması durumunda 200 bin dolar ücret istediğini, Hacettepe Üniversitesi'nde ise devlet malzeme almadığı gerekçesiyle ameliyatı ertelediğini iddia etti. Devletin özel hastaneler de dahil, doğuştan kalp hastası ameliyatları ücretsiz karşıladığını söyleyen Elif Gökmen, "4 yıl boyunca hem ameliyatı erteledi hem de bizi muayenehaneye mahkum etti" dedi. Suç duyurusunda bulunan çift, gerekirse otopsi isterken, Prof. Dr. Paşaoğlu, telefonlarına yanıt vermedi

SAFURE CANTÜRK