Sır cinayette Al Pacino izi!

Polis, mafya cinayetlerinde yeni bulgulara ulaştı. İspanya'da öldürülen Al Pacino'nun ünlü karakteri Scarface'nin Ali Akber Akgün'ün arkadaşı olduğu belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2015 Güncelleme 02 Ocak 2015, 00:00
Sır cinayette Al Pacino izi!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sarıyer'de 24 Aralık'ta işlenen Ali Ekber Akgün (40) cinayeti ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Akgün'ün Al Pacino'nun ünlü filmindeki karakterinden adını alan "Scarface" (yaralı yüz) lakaplı yakın bir arkadaşının iki ay önce İspanya'da öldürüldüğü tespit edildi. Polis, peş peşe yaşanan Akgün, Scarface takma adlı Samir Bouyakhrichan (36) ve Vedat Şahin (48) cinayetleri ile Naci Şerifi Zindaşti'nin (40) aracına yönelik saldırı arasında somut bir bağlantı arıyor.

SCARFACE VURULDU

Cinayetlerle ilgili soruşturma 5 koldan sürüyor. Soruşturmada yeni bir bağlantı ortaya çıktı. İspanya'da 2 ay önce öldürülen Akgün'ün yakın arkadaşı Scarface'in, yerli ve yabancı uyuşturucu baronlarının ölüm listesindeydi. Polis, Türk uyuşturucu kaçakçıları ile bağlantıları bulunan tanınmış bir uyuşturucu baronunun, önce Scarface'i ardından da Akgün'ü öldürttüğü şüphesi üzerinde çalışıyor. Şahin, Akgün'le aynı gün öldürülmüştü. Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin aracına ise Büyükçekmece'de 4 ay önce saldırı düzenlenmiş, kızı Arzu Şerifi Zindaşti (19) ve şoförü öldürülmüştü. Zindaşti de olayın ardından Kuzey ırak'a kaçmıştı.

Eşkal var isim yok
nnPolis, soruşturma kapsamında bugüne dek 30'dan fazla kişinin ifadesine başvurdu. Görgü tanıklarını dinledi. 2 cinayet zanlısının eşgali belirlendi ancak açık kimlikleri tespit edilemedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, cinayetlerle ilgili dikkatli ve gayretli bir çalışmanın yürütüldüğünü belirterek, "Mutlaka çözülecektir. Bu tür olaylar, şimdiye kadar hep çözüldü. Tarafları üzerinde arkadaşlarımız dikkatli bir çalışma yürütüyor. Üzerinde hassasiyetle duruyorlar" dedi.

Mustafa KAYA