Diyetle evet

Fazla kiloları yüzünden 3 yıllık evliliğini bitiren çift, ayrılık sonrası ameliyat olup 125 kilo verdi. Birbirlerini görüp tekrar aşık olan genç çift, yeniden dünya evine girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2014 Güncelleme 04 Kasım 2014, 01:47
Diyetle evet

İÇİNDEKİLER

Film gibi bir olay Bursa'da yaşandı. Aşırı kiloları yüzünden sürekli kavga eden Vahdet Altun ile Bihter Cihay çifti boşandı. Birbirlerinden habersizce diyet yapan ve tüp mide ameliyatı olan Bihter Cihay (31) ve Vahdet Altun (32) toplamda 125 kilo birden verdi. Daha sonra karşılaşan çift tekrar dünya evine girdi. 3 yıl önce severek evlenen Vahdet Altun ile Bihter Cihay çifti aşırı kiloları yüzünden kavga etmeye başladı. Yemeyi seven Vahdet Altun 168'e, Bihter Cihay ise tam 115 kiloya ulaşmıştı. Kavgaların arkası kesilmeyince çift şiddetli geçimsizlikten boşanmaya karar verdi. Boşanan Altun ve Cihay çifti daha sonra birbirlerinden habersiz diyet yapıp, tüp mide ameliyatı oldu. Diyet, ameliyat ve tedavi sonrası Altun 70, Cihay ise 55 kilo vermeyi başardı. Zayıflayıp tekrar karşılaşan çift yeniden birlikteliğe imza attı. Çok mutlu olduklarını kaydeden Bihter Cihay yaşadıklarını şöyle aktardı:

SON DİLİM İÇİN KAVGA ETTİK

"İkimiz de doymak bilmiyorduk. Büyük boy iki pizza yedikten sonra son dilim için kavga ediyorduk. Sonra kendimizi mahkemede bulduk. Ancak birbirimizden habersiz tedavi olduk. Karşılaşınca da yeniden evlenmeyi düşünüp, ikinci mutluluğa imza attık." Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Ersun Topal obezitenin hızla arttığını kaydederek, "Giderek şişmanlıyoruz. Bu sağlık için büyük bir tehlike arz ediyor" diyor. Fazla kiloların hastalıkları da beraberinde getirdiğini belirten Op. Dr. Topal, "Kendimiz gibi çocuklarımızın da kötü beslenmesine neden oluyoruz. Çocuğumuza ödül olsun diye hamburger değil, kuru fasulye pişirin" tavsiyesinde bulundu.